2013 m. spalio 4 d., penktadienis

Grybų mišrainė

Mano vyras gryžo iš miško vakar nešinas keliais baravykais bei šilbaravykiais. Baravykus iškart atsidėjau į šoną, kad galėčiau pasimėgauti kituos patiekaluos o šilbaravykius išsiviriau ir panarčius internete padariau mišrainę. Labai skani gavos!!! O iki šiol maniau, jog ją pasidaryti yra sunku :)) Ačiū Ilona :*
Aš ėmiau:

300 g virtų grybų
250 g svogūnų ( 2 didesni)
250 g morkų (3 didesnes)
100 ml alyvuogių aliejaus
čiut daugiau nei 100 ml pomidorų padažo
druskos, pipirų bei cukraus
šviežio muskato riešuto

Pasiruošti grybus: užsikaisti 2 puodus vandens. Į vandenį berti citrinos rūgšties bei druskos, įdėti po lauro lapą, kelis kvapnuosius pipirus bei paprastus pipirus. Grybus nuvalyti ir susmulkinti. Pirma dėti į vieną puodą ir kelias min nuvirti. Tada išgriebti ir perkelti į kitą puodą dar keletą minučių nuvirti. Išimti ir atsidėti į šoną.

Storapadžiam puode pakepinti aliejuj svogūnus iki skaidrumo. Sudėti tarkuotas morkas ir toliau kepinti/troškinti, kol šios suminkštės. Sudėti grybus ir dar pakepinti. Paskaninti druska,pipirais, šviežiu  muskato riešutu, įpilti pomidorų padažą, įberti šiek tiek cukraus ir maišant dar keletą minučių troškinti viską. Išvirtą mišrainę sudėti į sterilizuotus stiklainiukus ir užsukti. Viskas! Arba pasiliekam dar šiek tiek ir tepam ant šviežios duonelės ir valgom ♥

Šaltinis: čia

12 komentarų:

  1. Laba diena,

    grybai atrodo labai gardžiai, norėčiau pasigaminti, bet kadangi nesu niekad ruošus grybų žiemai, iškilo keli klausimai. 1. Kam reikia grybus virti dviejuose puoduose? 2. Ar užteks grybus apvirti tik porą min., o tada ir patroškinti tik porą min.? (recepto šalitinyje grybai verdami 15-20 min, o tada dar troškinami 10-15 min.) 3. Kam verdant grybus reikalinga citrinos rūgštis?

    Dėkui už atsakymus!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Grybus nuverdu dviejuose puoduose, kad greičiau būtų. Nes kaip bebūtų jie išskiria visokio brudo ir reikia pirmą kartą nuvirus pakeisti vandenį. Mane taip mama pamokino :)

      Aš žinokit nenustatinėjau laiko, kiek juos viriau. Tiesiog vadovavaus nuojauta. Manau iš viso galbūt buvo 20 min.

      Citrinos rūštis padaro grybus baltus, t.y. jie nepajuoduoja ir neatrodo tokie neapetitni. Šios dėti taip pat pagal nuojautą, kad tas vandenukas nebūtų jau per rūštus.

      Panaikinti
  2. Sveiki, kažin jei paprikos dar įdėčiau, ar nesugadintų skonio 🤔 turiu nemažai jos, gal tiktų šiai mišrainei?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails