2013 m. spalio 27 d., sekmadienis

Bandelės su moliūgu ir brandinta tešla

Jau seniai kokias pusryčių bandeles bekepiau, tai šiandien pasitaisiau. Tiesiog buvo užėjęs ūpas išsikepti duoną su moliūgu, bet pasirinkau bandeles. Gavos skanios! 10 bandelių išsikepti reikia:

Brandintai tešlai: 100 g kvietinių miltų ( tipo 812; Šiaulių kvietinių)
                             60 g vandens
                             2 g druskos
                             1 g šviežių mielių

Viską užminkyti, palikti pirma 1 val kambario temperatūroj pastovėti, o vėliau perkelti šaldytuvan. Mažiausiai 24 val. Pas mane net kelias diena tupėjo....

Plikiniui: 60 g kvietinių pilno grūdo miltų
                45 g moliūgo sėklų
                20 g salyklinių dribsnių
                20 g avižinių dribsnių
                10 g druskos
                165 g verdančio vandens

Plikiniui skirtus produktus užplikyti vandeniu ir palikti brinkti taip nuo 1 iki 3 val.

Tešlai: brandintos tešlos
            viso plikinio
            225 g kvietinių miltų (tipo 550)
            50 g rupaus malimo ruginių miltų
            10 g skysto medaus
            10 g aliejaus ( moliūgo arba graikinių riešutų)
            10 g šviežių mielių
            70 g tarkuoto moliūgo
            100 - 110 g vandens

Visus produktus dėti į kombaino indą ir užminkyti tešlą. Taip 8 min, kol gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Uždengti ir palikti taip šiltai pastovėti. Iki 1 val. Išsiversti ant lengvai miltuoto stalo, padalinti į 10 dalių, uždengti ir palikti 5 min "pailsėti". Suformuoti bandeles ir palikti kilti +/- 1 val.
Orkaitę įkaitinti iki 240°, apačioje padėti skardelę. Pakilusias bandeles apversti ir pašauti į orkaitę. Įpilti į skardelę verdančio vandens ir uždaryti duris. Po 10 min orkaitės duris praverti, išleisti drėgmę, prisukti karštį iki 200° ir pabaigti kepti bandeles taip dar 15-20 min. Skanaus!
Šaltinis: čia


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails