Negaliu aš jo iš principo brown'iu vadinti, nes dedas kepimo milteliai. Man brown'is yra tik tada tikras brown'is, kai jame jų nei kvapo nerasta :) Bet skonis- kaip brown'io!!! Drėgnas, net ir trečią dieną (sandariai laikant), šokoladinis...tiesiog idealus! Mūsų dviejų asmenų šeimai kepiau 11x30 cm kepimo formoj ir ėmiau:
Šokoladinei masei:
125 g kambario temperatūros sviesto
215 g cukraus
2 kiaušinių
90 g miltų
30 g kakavos
1/2 a.š. kepimo miltelių
šiek tiek druskos
50 g ištirpinto juodo šokolado
60 g maltų riešutų
Varškės masei:
50 g kambario temperatūros sviesto
150 g varškės
65 g cukraus
1 v.š. miltų
1 kiaušinio
Pasiruošti šokoladinę masę: sviestą išplakti su cukrumi iki purios masės. Į šią masę mušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus susimaišyti su kakava, kepimo milteliais, druska bei maltais riešutais ir sujungti su sviesto mase. Ištirpinti šokoladą ir šį taip pat įmaišyti. Gausis ganėtinai tirštoka masė. Daugiau nei pusę paskleisti jos į kepimo formą, ant jos varškės masę ir tada likusią šokoladinę masę, kurią bent aš tai šaukšto pagalba ant viršaus sukleckavau :)
Varškės masę pasiruošti taip: pirma išplakti varškę (aš jos netryniau nei neblenderiavau) su sviestu ir subėrus likusius produktus dar paplakti viską.
Šaltinis: Saulėta virtuvė**********
Pyragui negalėjo atsispirti ir :
Neringos blogas
Dalios virtuvė
Jelena iš "remember every moment"
Čia tik man nerodo, ar nuotraukos nėra? :O
AtsakytiPanaikintiNerodė nerodė...aš šiaip maniau, jog tik išsisaugojau o pasirodo ir paviešinau postą :)) Bet klaidą ištaisiau :)
PanaikintiTaip, ir aš sutinku, čia ne brownis. Tai elementarios trapios tešlos pyragas. Turėtų būti labai skanus, mėgstu varškinius ;)
AtsakytiPanaikintiBet laaabai laaabai skanus pyragas :)
PanaikintiTodėl šiandien aš jį kepsiu :)
PanaikintiLabai gerai atrodo !!! Tie kleckai patys orkaitėje susijungia? :)
AtsakytiPanaikintiKokią varškę naudojai? nes čia jos kažkokios keistos man :)))
Aha, susijungia. O naudojau lenkiska varske, kaip lietuviska. Man kaimyne tiek jos priveze, kad nezinau net kur deti :o O tu gali imti Magerquark. As dazniausiai tai aldines varske 40% naudoju. Man uz ja skanesnes nera ♥
PanaikintiFantastiškas:) Žinai, net ir aš tokį galėčiau iškepti, laaabai skaniai ir minkštai atrodo. O pas mane apie Tave tokios diskusijos užvirė:)
AtsakytiPanaikintiGerai mes tersiam tavo bloga :))
Panaikintidėl to jis ir yra bogas:) no kokia diskusija išsivystė:)
AtsakytiPanaikintiAguoniuk, o mane tavo pyrago vaizdelis taip SUŽAVĖJO, kad aš nieko nelaukusi vakar jį ir iškepiau - SUPERINIS!!! Kepiau 24 cm atidaromoj formelėj, tešlos produktus dauginau 1,5 karto, o varškės 2 kartus...
AtsakytiPanaikintiAčiū TAU labai!!!
Labai labai smagu girdeti :))
PanaikintiLabai geras receptas - išbandyta!
PanaikintiLabai skanu :) Super!
AtsakytiPanaikintiissikepiau ir as, fan-tas-tis-kas!Aciu aciu aciu.
AtsakytiPanaikintiAguonėle, gerai pastebėjai, kad ir aš negalėjau atsispirti šitam pyragui :) Jau kokius 4 kartus esu kepus, dariau ir vietoj torto gimtadienio proga. Žodžiu, kas mėgsta šokolado-varškės derinį, tam bus laimės minutės besmaližiaujant, tik svarbu nepadaugint ;)
AtsakytiPanaikintiAr galima panaudoti kepiniu margarina vietoj sviesto?
AtsakytiPanaikintiTokio nenaudoju, delto nieko atsakyti negaliu.
PanaikintiKur tos Aldines varskes galima gauti? :)
AtsakytiPanaikintiNa siaip Aldinej :)) bet siam pyragui tinka paprasta lietuviska varske ;)
Panaikintibandau kepti ir as sita grazuoli :) tik man kazko varskes mase tokia ganetinai skystoka gavos :( Cia taip turi buti ar varske bloga ?
AtsakytiPanaikintiSiaip kiausinis turi "suristi" visa ta mase. Pavyko?
PanaikintiSveiki, gal galite pasakyti, kaip ta varske isplakti? kokiu budu?
AtsakytiPanaikintiKuo plaksite, jokio skirtumo nera. Gali buti mikseris, gali buti sluotele.
AtsakytiPanaikinti