2013 m. sausio 15 d., antradienis

1 kąsnio užkandžiai

Labai smagu pasimėgauti tokiais prie taurelės vyno :) Galima iš anksto pasiruošti, daug lauko neužima ( jei duoną nekepate patys:)) o nustebina ne vieno gomurį. Taigi, vienus dariau taip:

įvairias paprikas supjausčiau juostelėmis ir kartu su keliais vyšniniais pomidorais, stambiai pjaustytu svogūnu sudėjau į kepimo formą. Apšlaksčiau gerai alyvuogių aliejumi, paskaninau rupia druska, pankolio sėklomis, čili pipiriuku ir užlašinus šiek tiek balzamikinio acto pašoviau kepti į 200° orkaitę iki kol pasirodė man gerai :) Sunku nusakyti tą laiką... Kepant kartą apverčiau.
Kol daržovės aušo, pasiruošiau duonytę. Iš forminio batono išspaudžiau rutuliukus, kuriuos skrudinau griliaus keptuveje. Tada beliko tik ant jų uždėti daržoves, paskaninti dar parmezanu ir viskas :)
Kitas užkandėles tiesiog sluoksniavau:
focaccia duonele (mane gelbsti vis ši bulvinė focaccia), vytintas kumpelis, gerai nusausintas džiovintas pomidoras bei mocarela ;) visas menas.
Na ir lietinių blynų suktinukai. 
Išsikepti pagal mėgiamą receptą plonų lietinių ( jei mėgiamo recepto neturite, galite pasinaudoti šiuo). Geresniam efektui išgauti, siūlau į tešlą nepamiršti įmaišyti petražolių!!! Aš ėmiau 8 lietinius. Jiems aptepti susimaišiau pusę indelio tepamo varškės sūrelio (~80 g) su 4 a.š. švelnesnių krienų bei 40 g ištirpinto sviesto. Kiekvieną blyną aptepiau šia mase o ant jos uždėjau mėgiamo kumpelio. Šiuo atveju buvo kalakutienos. Belieka vieną blyną dėti ant kito ir susukti. Is viso gausim 4 suktinukus. Šiuos įsukti į maistinę plėvelę ir padėti porai val šaldytuvan. Skanaus!
Idėja iš žurnalo "Lecker Christmas"  Nr.4.2012

13 komentarų:

  1. labai gražu. O kuo jie ten persmeigti? Labai jaukiai atrodo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bambukiniai pagaliukai maistui :) su mazgu gale.

      http://www.backesshop.de/bistro/bambusspiess-knoten.html?p=1

      Panaikinti
  2. Oi oi kaip gražu:) Mes Naujuosius šventėme su Tapais ( kitaip jie ten vadinosi:Pixtos) Ispanijoje...uch smagumėlis buvo:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O juodi padeklai cia kas- plytele? Labai graziai ziurisi :) Pastebejau, kad ant tokiu restorane sushius pradejo padavineti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na jau kokie geri metai cia paskutinis sauksmas tos akmens plyteles. Man tai jos patinka, nesvarbunka padesi... Nuo geles iki maisto, sauniai ziuris. Va kokia ivairove ju:
      http://www.google.de/search?hl=de&tbo=d&biw=1024&bih=672&tbm=isch&sa=1&q=schieferplatten+essen&oq=schieferplatten+e&gs_l=img.1.0.0j0i24l6.18350.19497.0.21093.2.2.0.0.0.0.163.289.0j2.2.0...0.0...1ac.1.39waOBUWwSk

      Panaikinti
  4. Niam niam norėčiau dabar tokio prie popietės kokteilio :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi koks geras irasas, tikrai pasinaudosiu, nes visad tenka ieskoti tokiu uzkandeliu, o cia dar visi mano skonio :) aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tad jei musu skoniai atitinka, gal pasidalinsit savo idejimis? Ar bent kokias kompozicijas darot? Aciu.

      Panaikinti
  6. Ech beda su tais vieno kasnio uzkandziais, kad kai pradedi juos valgyti sunku sustot, ypac jei dar tokie grazus ir skanus kaip taviskiai :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Bet didesniai kompanijai norint prigaminti, kiek daug čiupinėjimosi, baisu net pagalvoti, o suvalgoma per akimirką :) Aš imu tuos su vytintu kumpiu ir bulvine fokačija :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bet Ausra tik taip atrodo! Siu tai be problemu galima nemazai prigaminti o draugus kviesti tik vyno taurei ;) Cia tokiam uzkandziu vakareliui tik. Dar nerodziau cia kitu, nes nuotraukos nesigavo. As kiaulienos suktinukus is vakaro padariau ir veliau tik supjausciau per puse ir apkepiau sviestuky (pasildziau tikriau) bei karaliskas krevetes su aioli patiekiau ♥ Pirma ka as valgau ♥

      Panaikinti
    2. Kad tu darbštuolė pas mus, tai mes tai gerai žinom :) Apie aiolį su krevetėmis net pagalvoti negaliu, nors ir sočiu pilvu :)

      Panaikinti
  8. Aš vis grįžtu ir grįžtu į juos pažiūrėt <3 Jau taip dailiai viskas patiekta ...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails