2012 m. sausio 22 d., sekmadienis

Saldžiai aštrūs vištienos sparneliai

Šiuos sparnelius kepiau šiandien. Man patiko, mb dar vis reikia priprasti prie saldumo mėsoje. Žodžiu, šis patiekalas yra skonio reikalas bet vertas tikrai išbandyti. Taigi, aš dariau ir ėmiau.

10 vištienos sparnelių
druskos, pipirų
3 v.š. kukurūzų miltų
šiek tiek aliejaus

Sparnelius geriausiai dar iš vakaro įtrinti druska bei pipirais. Leisti pasimarinuoti. Prieš pašaunant į 200° orkaitę sumaišyti su aliejumi bei miltais ir kepti ~50 min. Po pusės laiko perversti. Po šio kepimo sparnelius apvolioti marinate ir toliau kepti dar 5-10 min. Skanaus!
O marinatą dariaus iš: 4 skiltelių česnako
                                 čili pipiriuko
                                 3 a.š. rudo cukraus
                                 1 1/2 a.š. paprikos miltelių
                                 šiek tiek druskos
                                 2 a.š. balzamiko acto
                                 1 a.š. aliejaus
                                  šiek tiek vandens

4 komentarai:

  1. Mmm, kaip skaniai nuo pat ryto :) Reikes isbandyti :) Tik gal kita savaite, nes vakar troskinom sparnelius vyne pagal tavo recepta :) Jie - puikus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Auksaranke: džiugu, jog sparneliai vyne patiko. Man labai patinka troškiniai su vynu ♥ Jų šiame bloge tikrai netrūksta :DD Na o jei šie sparneliai taip pat sužavės, tai būsiu dar laimingesnė :)

      Panaikinti
  2. Sveika, o juos pirma karta tikrai reikia tiek laiko kepti, nes as dazniausiai jau po 25 minuciu traukiu iskepusius 200 laipsniu orkaiteje. Ar po 50 minuciu jie neperdziuna smarkiai. Noriu rytoj isbandyti nes taip skaniai atrodo , bet tas pirminis laikas siek tiek gasdina, kad nesudeginciau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai Jusu orkaite greitai kepa! Man niekada neiskepa sparneliai taip greitai. Jus juos traukite lauk, kai Jums atrodys jau iskepe ;) Itakos skoniui neturi.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails