2011 m. rugpjūčio 30 d., antradienis

Slyvų uogienė

Pažystate žmogų, kuris kas vakarą išgeria stiklinę pieno? Jei ne, tai žinokite jog aš esu viena iš tų žmonių, kurie kas vakarą kaip ritualą pieną geria ♥ Dažniausia dar kokį sausainį arba duonos su uogiene atsineša :)) Slyvų uogienės pas mane visada yra, nes man ji kažkas tai tokio! Tas skonis toks geras. Net nesvarbu pagal kokį receptą tai virta. Ši paprasta kaip 2x2, bet skani. Reikia:

2 kg slyvų (čia dar su kauliukais)
600 g cukraus (jei mėgstate saldžiau, tai pilkite net iki 700g)
vanilės ankšties

Slyvas išsikaulinti ir sumalti. Masės bus ~1,5 kg. Sumaišyti su cukrumi ir išgremžtu vanilės ankšties vidumi. Virti, kol uogienė ims tirštėti ir blizgėti, vis nugraibant putas. Man užtruko tai gera val, nes aš iš lėto ir su daug meilės viriau. 

13 komentarų:

  1. Mano vyras iš tokių žmonių. Pienas su baronkom vakare - privaloma :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kam ta vanile? Slyvos juk taip skaniai kvepia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Buvau pradarius stiklainiuką, kur vanilės ankštis tūno. tai kad ji nesupelytų privalėjau sunaudoti ;) Taip ji atsidūrė šioj uogienėj, bet tikrai skonio nesugadino!

    AtsakytiPanaikinti
  4. nuostabi uogiene, visai seimai labai patinka, tiesiog saukstais valgom :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Puiku! Man ta rugstele taip pat prie sirdies ...o ypac ant balto lietuvisko varskes surio ♥

      Panaikinti
    2. ar nieko tokio kad vanilės nedėjau?:)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails