2011 m. gegužės 3 d., antradienis

Bagetės

Reikėjo duonikės prie mėsytės. Šiaip žinau kad skanią duoną išsikepti reikia laiko, o aš jo neturėjau :) Taigi paėmiau bandelių receptą ir išsikepiau bagetes. Aišku iki idealaus traškumo ir purumo dar toli, bet šias taip pat ne gėda patiekti ;) Na o reikia dviem bagetėms arba 10 bandelių:

Įmaišui: 10 g šviežių mielių
            135 ml vandens
            150 g kvietinių miltų 1050 tipo
Visus produktus užsimaišyti ir uždengus palikti 30 min šiltai.

Tešlai: viso įmaišo
          350 g miltų tipo 550
          5 g kepimo salyklo ( galima medumi pakeisti arba išvis nieko nedėti)
          10 g druskos
          150 ml vandens
          20 g minkšto kambario temperatūros sviesto

Visus tešlai skirtus produktus susidėti į kombaino indą ir užminkyti tešlą, kol ši atšokinės nuo indo sienelių. Iš tikrųjų tai bus labai greitai, bet aš vistiek lėčiausiu greičiu minkiau ~10 min. Belieka uždengti ir palikti 30 min pakilti.
Po kilimo tešlą pasidalyti į dvi dalis jei bus kepamos bagetės arba 10 dalių- jei bandelės. Lengvai perminkyti ir palikti 10 min "pailsėti". Tada suformuoti norimą kepinį ir sudėjus ant miltuoto rankšluostėlio gera puse į apačią palikti uždengus kilti ~ 40 min.

Orkaitę laiku įsikaitinti su skarda ar kepimo akmeniu iki 250°. Bandeles įpjauti ir perkelti ant įkaitusios skardos ar akmens, pastačius apačioje skardą/indą su verdančiu vandeniu kepti 10 min. Išleisti garus ir toliau kepti dar 10 min  prisukus karštį iki 220°-200°. Skanaus!
Šaltinis: čia

5 komentarai:

  1. Labai patinka ta nuotrauka "O štai kokia puiki gaunama bagetė" :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super Aguonėle, net noras iškart eiti ir išsikepti:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonele, jos puikios! :P

    beja garinimui naudoji verdanti vandeni, o nebandei deti ledo gabalelius? mano draugas dirbes kepykloj rekomendavo kepant duona namie deti ledo gabalelius, jie daugiau garu duoda, nebandziau pati - nezinau, bet kai tik atrasiu laiko duonos kepimui butinai isbandysiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Julija: o čia jau leidos MB pozuojamas :)) Ačiū!

    Reda: tai vadinas laikas eiti ir kepti :)

    Neringa: ačiū ir tau :*
    Žinok aš pirmą kartą girdžiu, kad galima dėti ledo gabaliukus! Aš labai atsargiai elgiuos su dideliu temperatūrų skirtumu, nes girdėjau kad pilant šaltą vandenį jau daug kam ir orkaitės stiklas sprogo! Tai vengdama tokių atsitikimų mažai eksperimentuoju. O be to žinai, aš tik pirmai minutei tų garų noriu...kad duona greičiau iškiltų. Šiaip kiti sako, taip ar taip nėra ka lyginti su tais garais, kuriuos kepa tikri duonkepiai :( Jų savoj orkaitėj niekad išgausim...

    AtsakytiPanaikinti
  5. sis receptas keliauja i receptu sasiuvini.siandien bandysiu kepti :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails