2011 m. vasario 17 d., ketvirtadienis

Ravioli su varškės & sūrio įdaru

Va čia toks mano maistas... lengvas ir labai paprastas. MB neįsiūlysiu tokių vegetariškų, nu bet man liuks ;) Gamyba gal kiek reikalaujanti laiko, na bet kas skanu tam reikia susirasti laiko jį pasigaminti ;)

Seniau esu gamintus raviolius su elnienos įdaru! Man gavos ~ 30 raviolių o ėmiau:

Tešlai: 300 g miltų
            3 kiaušinius
            1 a.š. druskos
            3 v.š. alyvuogių aliejaus

Įdarui: indelį varškės (250 g)
             pecorino surio (ožkos,200 g) aišku tinka ir parmezano ar džiugas
            1 kiaušinį
            šviežių petražolių
            druskos, pipirų 

Iš tešlai skirtų produktų užsiminkyti tešlą. Ją įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti mažiausiai 30 min kambario temperatūroj pastovėti. Tada belieka atsignybti vis po gabaliuką, išsikocioti laaaabai plonai ir daryti raviolius. Į vidų dėti užsimaišytą įdarą. 

Aš juos šaldžiaus taip: kameroj atsilaisvinau vietos ir padėjau dvi lėkšteles. Vis padarydavau partiją ir ant tų lėkščių sudėdavau. Taip jie man sušalo nesulipdami vienas su kitu, beliko tik persidėti į krepšelius ir vsio. Kai reikia, išsiimu reikiamą kiekį ir išsiverdu per kelias min. Namie gamintus raviolius reikia daug trumpiau virti nei pirktinius! O valgau juos su sviesto padažu. T.y. sviestą išsikaitinu ir sudedu nuvarvintus/išvirtus raviolus. Padruskinu, užsibarstau parmezanu ir skanauju ;)

5 komentarai:

  1. Niam - mėgstu tokius, tik tešlos nemoku pagaminti :( kiek kartų dariau, kiek plonai atrodo kočiojau - nesąmonė išėjo, kieti..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtų įdomu sužinoti, kaip tuos kraštelius jų užspaudžiate :) Aš kiek dariau, man tokie dideli visada gaunasi, ir forma negraži :/

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tam specialiai skirtais prietaisais ;)

    Kaip siais pvz: http://media2.alleszumbackenbilder.de/images/produkte/S727014/main_S727014.jpg

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kokia jų kaina ?;D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi tikrai nepasakysiu. Esu prieš pora metų visą dėžę (6 skirtingų dydžių) pirkus...bet praeitais metais tikrai mačiau būdama Kėdainių miesto šventės mugėj tikrai pirkti. Jie nebrangūs ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails