2010 m. lapkričio 29 d., pirmadienis

Perliniu kruopu sriuba

Dar nelabai atsistojau i savo vezias... dar nespeju paziureti ko namie truksta ir kokia cia sriuba reiktu savaitgali isvirti. Vakar pvz. norejau sriubos, bet tiesiog saldytuvas tuscias buvo. Kas tokiu momentu padeda? aisku kad mama, nes ji ir is kirvio pasotintu visus :) Taigi verdam labai skania sriubyte:

puse puodelio perliniu kruopu uzsidedam virti mazam puodely ~ 15 min. Bulve su morka  susipjaustom smulkiai ir atsidedam. Svoguna dedam su sonines gabaliukais i keptuve ir pakepinam kol sis pasidaro skaidrus. Gauta mase glaudziam prie darzoviu, sudedam nuvirtas ir nuplautas kruopas, uzpilam kokiu 1 litru vandens. Nepamirstam keliu cielu pipiru, lauro lapelio bei vistienos buljono. Verdam kol viskas isvire yra, paciam gale iberiam svieziu petrazoliu bei ispaudziam skiltele cesnako. Uzdenge palaikom kelias min ir skanaujam ♥

7 komentarai:

  1. As tai susiduriau su problema, nezinau kaip perlines kruopos angliskai ir kur ju cia ieskot :/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Medeja pagooglinau ir radau stai:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Pearl_barley

    AtsakytiPanaikinti
  3. Neisivaizduoju ar jie toki dalyka cia maistu laiko :/ aciu, pabandysiu gal paieskot prie pupeliu ir zirniu :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. O nereikia kruopu ismikryti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. patartina. ismirkytos greiciau isverda

      Panaikinti
  5. nea, aš nemirkinu, nes naudoju skaldytas perlines kruopas ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails