Jau seniai kokia tarte kepus esu ... darbe nusipirkau kaimo motereliu isleistas 4 kulinarines knygas, atradau si recepta ir iskart isbandziau :) Patiko, labai dera prie salto balto vyno ypac tokiais ilgais vakarais :) taigi 18 cm formelei emiau:
Pagrindui: 75 g salto sviesto
100 g miltu
1/2 a.s. kepimo milteliu
3 v.s. salto vandens
Idarui: 2 kiausinius
65 ml pieno
100 g tarkuoto surio ( as emiau sykart toki mocarelos tarkuota kazkoki :)
100 g svelniai rukytos sonines
maza svoguna
druskos, pipiru, svieziu petrazoliu
siaip recepte dar rases 20 g sviesto, bet as jo nedejau. Niekada i quiche/tarte idarus jo nededu.
Is pagrindui skirtu produktu uzsiminkyti tesla ir suvyniojus i maistine plevele padeti saldytuvan 30 min.
Po sio saldymo ja iskocioti plonai ir ideti i kepimo forma graziai uzlenkiant krastus. Ja kepti 12-15 min "aklai" 200° orkaiteje.
Kol pagrindas kepa pasidaryti idara: kiausinius susiplakti su pienu, ideti smulkiai pjaustyta svoguna bei mazais gabaliukais pjaustyta sonine. Suberus suri bei petrazoles lengvai padruskinti ir papipirinti. Ant pakepusio pagrindo sudeti visa mase:
ir pasauti toliau i 200° orkaite 25-30 min. Jei kepsite didesne tada laikas bus ~10 min ilgesnis.
Skanauti tiek silta tiek salta :) Skanaus!
atrodo nuostabiai,labai megstu tokius patiekalus,issisaugau i sarasiuka,skubesiu kuo greicau pagaminti,aciu uz idejas!
AtsakytiPanaikintiPaprastas ir, neabejoju, kad labai skanus pyragas :) Tik šoninę aš verčiau pakeisčiau vištiena, ir būtų idealūs mano pietūs :))
AtsakytiPanaikintiNa mergaiciukes a vyno papilstyti uz tokius mielus zodzius? :DD
AtsakytiPanaikinti"...kaimo motereliu isleistas 4 kulinarines knygas" oho, tai bent moterėlės!
AtsakytiPanaikinti