2010 m. spalio 1 d., penktadienis

Cukiniju misraine

Na ir paskutine mano misraine siais metais :)
Ilona cia mane sugunde su savo cukiniju misraine ziemai :) Mano spalva daugiau raudona gavos, nei pas ja, bet manau jog cia jau nuo pomidoru padazo priklauso. Na skonis geras, tad dekoju ir jai uz si puki recepta! O as dariau is:

1250 g jaunu cukiniju ( jas susitarkavau, galite ir pjaustytis kubeliais. Cia jau Jusu fantazija! )
250 g paprikos ( susipjausciau kubeliais)
1 a.s. druskos
75 g acto
1/2 stiklines cukraus
1/2 stiklines aliejaus
250 g pomidoru padazo

Viska, isskyrus acta, susideti i dideli puoda ir troskinti vis karts nuo karto pamaisant ~40 min. As puse laiko troskinau uzdengus, kad ne visas skystis nugaruotu. Paciame gale supilti acta, uzvirti viska ir susipilstyti i sterilizuotus stiklainius. Skanaus!

                                                                                          ****************************
06.10.2010 siandien atsidarem pirma stiklainiuka prie mesytes. Mano nuogastavimai kad per daug acto, visiskai nepasitvirtino! Labai labai skani misraine. Tikrai vykusiai atiderintos darzoves ;)

10 komentarų:

  1. Mano Mama kazkokias panasias, kaip ji vadindavi makaliuzes, darydavo man labai skanu budavo. Zinoma ir dabar skanu butu, bet pas mane nera kur laikyti, mazas saldytuvas ir taip viskas jau is jo virsta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O as kazkaip tokiu makaluziu neatsimenu, tik va pomidorus zeleje :)) kuriu ir siais metais is mamytes parsiveziau ♥ as va pati labai megstu prie visokiu kotletu tokias misraines megstu, tai ir bandineju kas aki patraukia.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš tai verdu panašiai, tik dar dedu svogūnų, morkų ir džiovintų ananasų gaunasi kinietiškas padažas

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man mintis buvo ideti svogunu, nes as juos taip visur megstu. Bet sakyk tu juos pakepinti pries tai? As kita karta galvoju juos pakepinti aliejuje ir tada sudeti...

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kaip sterilizuoji stiklainiukus? ar galima naudoti pvz. tuscius likusius nuo marinuotu agurkiuku?
    Ir po to reikia saldytuve laikyti? kiek laiko issilaiko sita misraine ?

    Aciu
    Inesa

    AtsakytiPanaikinti
  6. Inesa zinoma kad tinka visi stiklainiai kad ir nuo marinuotu agurkeliu. As irgi jokiu nauju neperku ;) o sterilizuoju taip: pirma gerai isplaunu pvz. su soda ir karstu vandeniu, tada statau i salta orkaite ir uzkaitus pakaitinu kokia 10 min. Bet ir tai nebutina, svarbu kad butu gerai isplauti soda.
    O laikyti reikia vesiai, jei turi rusy tai tiks ir jis. Kiek ilgai tai net nenusimanau, bet drasiai per visa ziema ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O aciu uz informacija , nes kaitinima orkaiteje zinojau (tiksliau pasakius prisimenu nuo vaikystes laiku , oi kaip nekesdavau kompotu darymo :) man gan daznokai tie trilitriniai skildavo bepilant kompota :) )

    O plovimo su soda nezinojau .

    Aciu uz atsakyma
    as tavo fane pasidariau , tavo bloga pirma tikrinu (ar ner nauju irasu )
    p.s. o tu nesi niekada napoleono torto dariusi?
    Jismano megstamiausias budavo , tai dabar ieskau receptu , noretusi paciai issikepti .

    Inesa

    AtsakytiPanaikinti
  8. Inesa miela kad turiu gerbeju ♥
    as irgi atsimenu kaip mama seniau kankindavos su visokiais kompotais, uogienemes ir t.t. praejo tie laikai, dabar tik del malonumo daromes ir ne tokiais kiekiais ...
    O del tortu va tai patarti negaliu. Jei mb dar valgytu, tai gal ir kepciau bet del saves vienos nevargstu. Jei jau laaabai uzsimanau tai nusiperku koki gabaliuka :) mes tokie geriau pyrageliu, bandeliu fanai ... kad ir prie kavos, arbatos ar pieno tiktu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. AS darau tokia pat misraine, tik jau vietoj kecupo ir tu baisiu padazu dedu tikrus pomidorus ...skaniau ir sveikiau :) dar jei cesnakiuku biskis ir astru pipiriuka pridet isvis pasaka :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na aš nelaikau visus padažus baisiais ;) Yra tikrai puikių, be jokių konservantų. Aš dedu čia bio pomidorų padažą, jis labai skanus. Pati neturiu galimybės auginti pomidorų, o kur bepirkčiau jie atrodo per idealiai kad sakyčiau pilni vitaminų.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails