2010 m. spalio 4 d., pirmadienis

Spaghetti su valgomaisiais juriniais moliuskais

Kadangi jau prasidejes juros gerybiu tiksliau moliusku sezonas, tai norejos isbandyti ir paciai kazka su jais. Pirmas patiekalas, kuris savo paprastumu ir greitumu suzavejo tai butent taip ruosti spagheciai :) O jiems reikia:

1 kg valgomuju juriniu moliusku ( pas mus jie zinomi kaip Venusmuscheln)
1 svoguno
skilteles cesnako
svieziu petrazoliu
druskos, pipiru
balto vyno
makaronu

Moliuskus pamerkti maziausiai 1 val i vandeni, kad smeliukas gerai nusiplautu. As keiciau ji per kelis kartus ;) Atsidariusius ismesti jei i juos pabeldus neuzsidaro! Moliuskus kurie po virimo/troskinimo uzsidare-ismesti!

Uzsikaisti vandeni ir virti makaronus o kol sie verda pasidaryti padaza. I gilesne keptuve pilti nepagailint alyvuogiu aliejaus. Suberti smulkinta svoguna ir kepinti kol sis prades skaidreti. Suberti smulkinta cesnaka bei petrazoles ir kelias min pakepinti. Tada deti moliuskus ir kepinti, kai sie prades atsidarineti (mes su mb stovejome ir ziurejome kaip kokie vaikai kas per stebuklas ten daros :DD ) uzpilti baltu vynu ( na as is akies pyliau, gal koks 1/2 puodelio buvo...o gal ir daugiau...), paskaninti druska bei pipirais, galima ir ciut ciut darzoviu buljono iberti ir kepti ant stirpios ugnies kol visi moliuskai atsidarys.

Tada belieka i juos imaisyti  isvirtus ir nukostus makaronus, sumaisyti, detis i lekstes ir uzsibarscius parmezano surio skanauti :) Mums labai patiko ♥

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails