2010 m. rugsėjo 7 d., antradienis

Makaronai su pikantisku baklazanu padazu bei versienos kukuliukais

Vakar vakarienei ideja pasiskolinau vel is tos mano naujos knygos, kur jau vistiena puiki gavos! Aisku tik dariau pagal save: pakeiciau sviezius pomidorus is skardines bei idejau kukuliukus :) Man keisciausia, kad mes baklazanu mazai valgom, bet kai pasidarai toki patiekala, kuris suzavi, tada susimastai o ka dar galima butu su baklazanais sugalvoti? Na prie recepto, sunaudojau as :
1 normalaus dydzio baklazana
skardine smulkintu pomidoru
1 svoguna
cesnako skiltele
5 anciuvius
15 juodu alyvuogiu (susipjausciau riekelemis)
4 mazytes sviezias versienos desreles
gera sauja kedro riesutu
svieziu petrazoliu bei dziugo surio
megiamu makaronu
Pirma pasiruosiame baklazana: ji susipjaustome mazais kubeliais, uzbarstome druska ir paliekame maziausiai 10 min pastoveti. Veliau reikia gerai nusausinti ;)
Pereiname prie desreliu: jas issiemiau is pleves ir pasidariau vienodo dydzio kukuliukus, kuriuos apkepiau gerai kratant keptuve laselyje alyvuogiu aliejaus. Atsidejau i sona.

I keptuve susiberiau smulkinta svoguna ir apkepiau iki skaidrumo. Tada sudejau smulkinta cesnaka bei smulkintus anciuvius ir leidau kelias min pasitroskinti. Nusausintus baklazano kubelius susideti i keptuve prie svoguno&co. ir pakepinti, kol sie grazia spalva igaus. Belieka uzpilti smulkintais pomidorais, paskaninti pipirais bei cili pipiriukais jei megstate ir leisti kelias min pasitroskinti. Atsargiai su druska, nes anciuviai jau pakankamai surus yra! Susideti kukulius bei sausoje keptuveje pakepintus kedro riesutus, uzsibarstyti petrazolemis ir susimaisyti su isvirtais makaronais. Paciam gale nepamirsti dziugo ar parmezano ir skanaus!
Adaptuota pagal  GU knyga "Süditalien. Küche und Kultur"

11 komentarų:

  1. Kokia puiki idėja su kukuliukais iš dešrelių !
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nei vargo nei ka ;) man net skaniau i padazus ir sriubas jie, nepasileidzia ir terliotis nereikia :)
    P.S. Fausta, ka atejus i darba pirma darai? tikrai nedirbi is karto :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  3. Iš kur žinai? :DDD
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  4. megstu as labai baklazanus, tik retai kazkaip ju valgau....

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jus paaiskinkit man, mielosios ponios, kam pirkti desreles ir is ju "spausti" farsa, jeigu galima tiesiog farsa nusipirkti?
    Tai tas pats, jeigu pirkti bandeles su dzemu, is ju isspausti dzema, ir ta dzema uzdeti ant varskes. O patiekalo pavadinimas butu "varske su dzemu"?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Fausta:
    nuspeju ;))

    Dalija:
    va as irgi retai juos valgau ...

    Mielas anonimiske:
    o kam kartais vargti jei galima ir greitai? Jei perki kokybiskas desreles, tai nematau visai jokiu problemu. As valgau ka as noriu ir kaip noriu, jau cia kiekvienam apsispresti ar pasinaudoti ideja ar ne :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Knyga apie pietu Italijos "valgymo" ipatumus bei gaminimo tradicijas. Yra tikrai neblogu receptu, kurie bent man jau tokie patrauklus atrodo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. SORRY! nepriimkit to asmeniskai. Be abejo, kad kiekvienam savo. Man tiesiog idomu. As mielai skaitau si bloga ir randu mase idomiu patiekalu ir lygiai tokiu paciu graziu ir pavykusiu maisto nuotrauku.
    Ir pastebejau, kad autore visada perka farsa desreles... Ar tose desrelese fasras geresnis nei paprastas? T.y. vis tiek turi buti paaiskinimas. Ar gal pigesnis? O gal tas desreles daro koks nors bioukininkas?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Oi ne, neimu tikrai asmeniskai. Tik kai atradau sias desreles, butent versienos, jos man labai patiko. Pigios nera, bet man patinka tas astrumas ir butent prieskoniu derinys jose. Kita problema yra, kad as neperku farso, pati maluos, tad del 100 ar 200 g nelabai noriu terlioti mesmale. Tikiuos dabar issamiau paaiskinau :)
    Dziugu, kad ir siaip sis patinka :) uzvedus bloga, nemaniau kad isvis kas i ji uzsuks ...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails