Nusipirkau nuostabia knyga apie pietu Italijos virtuve :) Pirmas patiekalas, kuris iskart i akis krito: vistiena troskinta apelsinu sultyse. Ir galiu pasakyti, jog nenusivyliau! Besitroskinant skysciai tapo tokiu tirstu, sodriu padazu, kad rodos saukstais galejau su sviezia duonyte ji kabinti. Siaip troskinta visa vista buvo, pjaustyta gabaliukais, as emiau tiesiog vistienos kumpelius, kurie svere ~ 500 g :)
vistienos pjaustytos gabaliukais arba tik kumpeliu
druskos, pipiru
2 apelsinu
rozmarino sakeles
100 ml vistienos sultinio
10-12 juodu alyvuogiu
svoguno
sviezio cili pipiriuko
1 didesnio lauro lapelio
Taigi dariau taip: vistienos mesyte is vakaro pasidruskinau ir pipirau, palikau saldytuve.
Storapadi puoda isikaitinti su slakeliu alyvuogiu aliejaus ( as naudojau skysta sviesta) ir jame gerai apkepti vistiena. Isimti ir atsideti i sona. Smulkiai pjaustyta svoguna deti i puoda ir kelias min pakepti, kad sis pradetu minksteti. Uzpilti svieziai spaustomis sultimis bei sultiniu, paskaninti druska, pipirais bei cili pipiriuku, suberti alyvuoges ir uzdeti rozmarino sakele & lauro lapeli. I si gauta skysti sudeti atgal vistiena, uzdengti ir ant silpnos ugnies troskinti ~ 45 min, kol mesyte bus issitroskinus.
Mes valgeme su sviezia duonyte :) Mhmmmm... skanaus!
Saltinis: GU knyga "Süditalien. Küche und Kultur"
O rozmarinas daug duoda patiekalui? Jeigu jo nedėčiau???
AtsakytiPanaikintiZinok gali ir nedeti jei nemegsti, jis turi toki intensyvu savo kvapa ir skoni. Man patinka, bet aisku gali pakeisti kita kokia zolelyte ;) tik ziurek kad harmonuotu prie apelsinu ;)
AtsakytiPanaikintiŠiandien pas mus pietums šita vištiena :p
AtsakytiPanaikintiPadažas labai labai geras ! Tik aš neturėjau šviežio rozmarino - dėjau džiovintą, ir gaminau slow cooker puode. Apsivalgymas :) AČIŪ :*
Prasom prasom ♥ Oi uzpavydejau mmmmhhh...
AtsakytiPanaikintiKaip man ji patiko, tas derinys toks liuksiskas ir kiek mazai vargo prie ruosimo.
Va apie toki puoda tik kazka girdejau, bet visi labai isgyre jame ruostus patiekalus. Na ir vel mastymas/klausimas mano galvelei ar ir tokio puodo man nereiketu :D
Aš labai džiaugiuosi tuo puodu, labai dažnai naudoju. Jei mėgsti troškinius, tada reikalingas tikrai ;)
AtsakytiPanaikinti