2010 m. rugpjūčio 16 d., pirmadienis

Ravioli su elnienos idaru

Na dar liko biskiukas elnienos mesytes, tai ja susimaliau ir pasigaminau ( pirma karta ) raviolius, ala koldunus. Teslos recepta kazkada seniai nusirasius buvau ant lapelio, bet niekaip neprisiruosdavau ismeginti. Zodziu vakar raitojaus rankoves ( tikraja ta zodzio prasme, cia salta... tik 17° ir lyja. Man gryzus is lietuvisku siltu krastu, kur visada 30° buvo, sunkiai adaptuojas ... ) ir lipdziau.

Teslai reikia:
200 g miltu
2 kiausiniu
1 a.s. pieno
1 a.s. aliejaus

Idarui emiau:
200 g elnienos  + 50 g riebesnes kiaulienos mesytes ( viska susimalti)
1 mazesni svoguna
2 a.s. gazuoto vandens
druskos, pipiru; farso prieskoniu

Is teslai skirtu produktu uzsiminkyti vienalyte tesla, kuria padejus saldytuvan 30 min pasaldyti.

I farsa sudeti smulkinta svoguna, paskaninti viska ir kartu su mineraliniu vandeniu uzminkyti. Zinoma galima ideti petrazoliu, bet as pamirsau :)

Tesla issiimti is saldytuvo ir ant miltuoto stalo plonai plonai iskocioti. Kuo ploniau tuo skaniau ;) Pabarstyti trupuciu miltu, kad neisdziutu. Ravioli / koldunams skirtu prietaiseliu apdirbti tesla, t.y. issispausti apskritimus, deti ant kiekvieno 1 a.s. farso ir gerai suspausti. Man gavos 18 tokiu nemazu koldunu, bet kita karta bandysiu dar daugiau is tos teslos lipdyti, nes norejos dar ciut plonesnes teslos ;) Reikia butinai ziureti, kad tesla gerai suliptu ir neliktu jokiu blyseliu! Mesyte troskinas savo sultyse, tad negali niekas isbegti is vidaus.

Puode uzsikaiciau vandeni, kai uzvire, imaisiau sauksteli darzoviu buljono ir iberiau druskos. Prisukau ugni ir sudejus raviolius viriau ~ 10 min. Isvirtus sudejau i lekstes ir patiekiau su sviesto padazu ( svoguna pakepinau iki skaidrumo, idejau daug sviesto ir paskaninau druska, pipirais bei petrazolemis) bei apsibarsciau dziugo suriu. 

Zinokite patiko ... ir nustebau, kad taip lengvai is tikruju viskas pasidaro. Bus tikrai dazniau namie gaminami! dabar apie raviolius su baravykais svajoju ♥

5 komentarai:

  1. Sveika sugrįžus, kaip gi tos atostogos?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveikute Ausrra, oi atostogos atostogos... geros! tik aisku kaip visada per trumpos. Bet zinai, dar baisiausia kad nuo pat gryzimo cia lyja ir termometras tik 15° rodo (: kai Lietuvelej taip karsta ir taip prie vandens gera! Na nieko, kaip nors isivaziuosiu... o siaip nieko rodo nenuveikiau, bet tuo paciu ir taip intensyviai visur pabuvojau, kad ziuriu net neapsisopinau normaliai :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sunku patikėti, kad pas jus taip vėsu, bet nujaučiu, kad vėsuma plūsta ir link mūsų. Bet jei bus koks plius 20, kaip prognozuoja, tuomet pats tas. Atšils ir pas jus, laikina ta vėsuma, juk dar visas rugsėjis, kuris tikrai būna šiltas :) O atostogos Lietuvoje, kai gyveni kažkur toli, tam ir yra, kad visur ir su visais po truputį...Juk visiems reikia tave "pačiupinėti", pasidžiaugti ir t.t. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mmm, cia tai man labai patiktu! Karta dariau ravioli, labai netike gavosi, nezmoniskai ir dideli :D jumbo ravioli :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na kaip matai cia mano irgi pirmas blynas. Bet kitam kartui pasimokiau, jog reikia ziauriai plonai tesla kocioti ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails