2010 m. rugpjūčio 26 d., ketvirtadienis

Zuvies kotletai su cukinija ir morkomis

Nezinau kaip kiti, bet mes daznai i darbus pasiimam valgyti. Pas mane tai nera galimybiu kur nueiti pavalgyti, tik bandeliu galiu gauti o mb jau nusibode visos autobahn'u degalines. Taigi, musu maistas daznai buna praktiskas. Vakar kepiaus zuvies kotletuku, kuriuos tiesiog megstu isideti i bandele su daug majonezo ir va puikus maistas i darba ;) o zuvies kotletams emiau:

250 g starkio files
puse mazos cukinijos
maza morka
maza svoguna
druskos, pipiru bei zuvies prieskoniu
kiausinio baltyma
1 v.s. krakmolo

Cukinija bei morka susipjaustyti labai smulkiai ir pakepinti alyvuogiu aliejuje. Kai prades minksteti isjungti ir leisti atvesti.

Kadangi dedas mazai zuvies, as ja tiesiog smulkintuvu sukapojau kartu su svogunu. Beliko sudeti darzoves, baltyma, krakmola. Paskaninau druska, pipirais, zuvies prieskoniais ir svieziais krapais. Dregnomis rankomis suformavau 4 kotletukus ir iskrat kepiau aliejuje. Gavos skanus ir margi ;)

15 komentarų:

  1. Bandysim, tik jaučiu, kad cukiniją su morka sutarkuosiu geriau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. žuvies kotletukai - jėga :) taip primena vaikystę... noriu, labai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o žuvies nereikia prieš tai apkepti ar apvirti? Aš kažkada bandžiau iš smulkintos žuvies su krakmolu kepti tokius blynelius, tai liko kažkokie kaip nedakepę :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. labai megstu zuvies kotletus. reikes pameginti imaisyti darzoviu. Labai skaniai atrodo taviskiai, aguonele :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. S:
    a zinok visai skanu kai smulkiai smulkiai susipjausto darzoves, ne taip susimaiso su farsu tada ir duoda kitoki skoni ;) lauksiu atsiliepimu!

    Egidija:
    as irgi nuo vaikystes atsimenu zuvies kotletukus, tik mazus ir tokiam tirstam tirstam padaze :)

    Giedre:
    tikrai nereikia apkepti, kas is jos tada gausis? neisivaizduoju kaip jie neiskepe tau, nes gi zuviai tai ilgo kepimo nereikia...

    Anonimiske:
    aciu :*

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aguonele, pasidalink paslaptimi, kokia pas tave keptuve. T.y. spizine, keramikine, plienine ar teflonine. Ir butu dar smagiau, jeigu ir firmos pavadinima idetum. Nes as vargstu su keptuve, o tavo kotletai atrodo idealiai... Nors kaip sakoma, blogam sokejui (aka virejui) ir batai (aka keptuve) maiso...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pirmam anonimiskui nezinau net ka atrasysi, jei idomu tai gerai, svarbu nenuobodu :DD

    Na kas del keptuviu yra, tai pas mane paprastos jos teflonines Tefalio... ir stengiuos jose jokiu ibrezimu netureti, nes kitaip ragas, trauks tiesiog viska prie dugno. svajoju apie spizines, bet man jos ziauriai brangios atrodo ir vis mastau ar pakelsiu ja :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dekui uz keptuves. As turiu nusipirkusi keramikine, bet nieko is jos gero... plius per mazo skersmens, tai nelabai ir naudoju. Irgi kepu ant teflonines, bet be firmos. Ir taip pat svajoju apie spizine, bet turiu tas pacias baimes, ar pakelsiu... ir siaip, ar pasitvirtins, kad jos geresnes. Plius, ju prieziura specifine. Viena, kad nauja nusipirkus iskaitinti reikia, kad atvsivertu poros, o kita, kad tas "poras" priziureti reikia, ju negalima sveisti jokiais muilais, kad neisplauti aliejaus is tu poru ir dar kazkas (bet jau pamirsau).

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jau ir iskepe turi buti, tai rasyk dabar kaip skonis...patiko?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai skanuciai ir minkstuciai :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. O aš pasiguosiu - pasidariau mišinį kotletams ir teko išvažiuoti... Tai grįžus pajaučiau, kad viskas praskydę. Dar pagalvojau, kad reiktų papildomai krakmolo įkrauti, bet ta mintis kažkur pasiklydo ;) ir todėl gavosi kažkokie beformiai kotletai. Bet skanūs tai tikrai, net ir tokius suvalgiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  12. S:
    labai gaila kad taip nutiko. As tai daznai susimalu zuvi ryte o tik vakare ka nors is to farso darau, bet jauciu skirtumas tame, kad jis stovi dar nesumaisytas su kitais produktais. Na bet kaip sakoma, gyveni ir mokais :) man ir pravers tokia info ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Pabandziau ir as :) Proporciju nelabai laikiausi, cukinija turejau tiktai tokia peraugusia. Morkos is kaimo, o kadangi ziemos vidurys, tai jau sumedejusios... Paziurejau recepta is vakaro, o ryte pamirsau kad tas morkas reiktu patroskinti prie dedant. Dar nutarkavau citrinos zievele ir isspaudziau us puses sultis. Gavosi siek tiek traskantys kotletukai, citrina labai tiko.
    Siaip super receptas - dar karta kepsiu. Aciu paciu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails