2010 m. rugpjūčio 25 d., trečiadienis

Makaronai su krevetemis ir gluosninemis kreivabudemis

na ir grybu pavadinimas (: kad lengviau butu, jie pas mus tiesiog Austernpilze vadinas ;) Man sie grybai primena rucolos salotas. Jie skanus, bet per daznai neina megautis... nemoku paaiskinti kodel.

Makaronus buvau kazkada valgius pas ispanus, beliko tik paciai isbandyti pasidaryti. Kas is tikruju jokiu problemu nesukele, tik paskaninimui namie nei uselio safrano neradau!!! O reikia:

pakelio saldytu, lukstentu dideliu kreveciu ( ~ 20 vienetu)
didesnio svoguno
~200 g grybu ( nesiraso man tas ju pavadinimas nors tu ka)
cesnako skilteles
druskos, pipiru
grietineles
saujeles tarkuoto parmezano surio
megiamu makaronu

Krevetes atsileisti po salto vandens srove ir nusausinus apkepinti slakelyje alyvuogiu aliejaus. Atsideti i sona.
Svoguna susismulkinti ir kepinti ant sviesto iki skaidrumo. Sudeti smulkintus grybus ir kepti toliau kol siu issiskyrusios sultys nugaruos. Sudeti krevetes, ispausti cesnaka ir dar kelias min viska pakepnti. Pilti grietineles pagal nora, as manau jog pas mane ~ 100 ml buna.. o gal ir maziau... negaliu tiksliai pasakyti. Viska paskaninu druska, pipirais ir suberus parmezano suri maisydama leidziu jam issileisti. Belieka tada tik isvirtus makaronus suberti ir viska gerai sumaisius krautis i lekstes :) Skanaus!

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails