2010 m. rugpjūčio 21 d., šeštadienis

Makaronai su baravyku padazu

Dar atostogaujant Lietuvoje svajojau apie baravykus :) su mamuke bevaziuojant i soda pirma sustojom 10 minuciu miske pagrybauti su ta viltimi koki baravykuti rasti :) nesijuokit, radom 1/4 krepselio bet tik lepsiuku, kad isejo puiki vakariene! skaniu skaniausia ir tokia miela, primenanti senus gerus laikus, kai visi lekdavome kaime, azarto apimti grybauti... sykart su mama tai pacios juokemes, kad su miniakais ir basutemis dar neteke buvo po miska sliauzioti :))
na sugryztant prie vakarykstes vakarienes... baravyku radau netycia pirkti, kai pamaciau jog is regiono, tai ir prigriebiau. O patiekalui reikia:


svoguno
baravyku
didesnio pomidoro
grietineles
druskos, pipiru bei cesnako skilteles
megiamu makaronu
parmezano surio
svieziu petrazoliu

Grybus pasiruosti valgymui (nusiplauti, nulupti, susipjaustyti), svoguna susismulkinti, pomidora nuplikinti verdanciu vandeniu ir nulupus skura susipjaustyti smulkiai. Keptuveje isikaitinti sviesta ir jame iki skaidrumo apkepti svoguna, tada sudeti grybus ir kepti kol sie isskirs sultis ir tada atsukus ugni kepti kol sis isgaruos. As kepinau, kol grybai grazia spalva igavo ir tada suberiau pomidorus bei ispaudziau cesnako skiltele. Viska paskaninau druska bei pipirais, iberiau gera sauksta smulkintu svieziu petrazoliu. Pora min patroskinau, ipyliau grietineles ir dar minute patroskinau. Makaronus isviriau ir sumaisiau su padazu, apibarsciau permazu ir voila nuostabus patiekalas garavo ;)

2 komentarai:

  1. vajeee kaip cia skanu!

    mmm... sviezi baravykai ir makaronai ar ryziaia (ruosiuosi risotto gaminti) nepaprastai skanu... as tik ziemai kol kas susidziovinau, kvepejo namai kelias paras! Dievinu tokius naminius kvapus

    AtsakytiPanaikinti
  2. aha,skanu ;)
    as dar nedziovinau nieko, tikiuos kad kazkas parems jau dziovintais :) pernai tai koki kg is Kroatijos lauktuviu dziovintu baravyku gavau :) gal ir siemet laime nusisypsos ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails