2010 m. gegužės 15 d., šeštadienis

Rabarbaru sirupas

Uzsikabliavau ant rabarbaru tai isbandau viska :) ilgai vis norejos issivirti koki sirupa, nes juos megstu ir daug kur naudoju. Kadangi rabarbaru sezonas, tai sirupuoju sykrt su jais. O emiau:

2 kg rabarbaru
2 l vandens
550 g cukraus


Rabarbarus nusilupti ir susipjaustyti 1 cm dydzio gabaliukais.

Cukru berti i dideli puoda, uzpilti vandeniu ir maisant uzvirti. Sudeti rabarbarus , uzvirus prisukti ugni ir virti karts nuo karto pamaisant 45 min. Perkosti viska per sieteli , rabarbarus gerai istrinti ir vel statyti puoda su gautu skysciu ant dujines ir toliau is leto virinti , kol jo 1 litras koks beliks. Man uztruko ~ 2val. Beverdant reikia nugraibyti putas. Dar karsta supilstyti i bonkutes ir leisti atvesti. Gerai sterilizuotoje taroje, sirupas laikos gana ilgai.

P.S. Skonis labai patiko. Praskiestas su vandeniu tikra atgaiva ! Dabar belieka laukti sauletu dienu ir megautis juo arba saltomis dienomis darytis arbata su sirupu ir brendziu :) Siaip tikejaus labai tirstos konsistencijos, bet ji man nelabai gavos. Manau jog dar ilgiau reiketu pavirti, kol skystimo koks 3/4 l beliktu ;)

Saltinis: zurnalas "Lecker" Nr.5.2009

7 komentarai:

  1. Super, dar viena gera ideja. Reiks isbandyti. Kad tik rabarbarai greiciau augtu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu mergaites ;)
    Laurinde, ideja tai liuksiska nes gaunas skanus sirupas, tik darbo yra ... arba tiksliau laiko reikalauja.

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai grazi nuotrauka, o ir sirupas manau,kad puikus.. tik man iskilo klausimas, is kur gauti panasiu butelaiciu pirkti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Brigita man labai grazus tavo vardas :)
    na o del butelaiciu, pas mus mazyciu yra ant kiekvieno kampo pirkti ;) o didesnius tai imu nuo kokio likerio :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dekoju, uz komplimenta... bet tas buteliukas,ant kurio oficialus pavadinimas "rabarbaru sirupas" , man tooookio reikia, net labai reikia... nesinori pilti i kokia Kubush'o tara.

    AtsakytiPanaikinti
  6. tas buteliukas "su oficialiu uzrasu" :DDD yra nuo persikinio likerio :) belieka tau vadinas koki likeriuka isgerti ir va licna tara ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails