2010 m. gegužės 1 d., šeštadienis

Citrininis keksas su dziovintomis spanguolemis

Didelei kekso formai reikia :

190 g minksto sviesto

370 g cukraus

ziupsnelio druskos

6 kiausiniu

80 ml grietineles

150 g dziovintu spanguoliu

375 g miltu

2 a.s. kepimo milteliu

2 normalaus dydzio citrinu

10 a.s. cukraus pudros

Minksta sviesta issiplakti su cukrumi bei druska iki baltos purios mases. Tai uztruks 5 min. Viena po kito imusti kiausinius, po kiekvieno gerai isplakant. 

I sviesto mase supilti grietinele ir paplakti viska. Dabar belieka supilti 8 v.s. citrinos sulciu bei suberti 1 citrinos zievele, isplakti. Miltus susimaisyti su kepimo milteliais, isijoti i skysta mase. Sluoteles pagalba atsargiai viska sujungti. Galiausiai suberti spanguoles ir ismaisyti saukstu. 

Kekso forma istepti sviestu ir pabarstyti miltais visas sienas. Gauta tesla supilti  ir pasauti i ikaitinta orkaite 180° 60-90 min. As kepiau maza keksa ( is atitinkamai maziau produktu, tai man iskepe per 45 min, o keksiukai per 20 min!). Jei matysit , kad virsus labai jau dega, tada pridengti folija. Dar silta keksa subadziau dantu krapstuku ir aplaisciau 1 citrinos sultimis maisytomis su 10 a.s. cukraus pudros. Skanaus!

Saltinis: cia

4 komentarai:

  1. Gal galetumet patalpnti,koki nors recepta su spargeliais,zinau kad jie yra labai populiarus Vokietijoje.Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O noretumete su zaliais ar baltais? siandien darysiu su zaliais kazka, o kita savaite ka nors su baltais. Nors siaip mes megstam paprasciausiai juos su svieziom bulvem, kumpeliu ir hollandaise padazu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pribegau ir si receptuka pakomentuoti, barbe devindarbe as:DD siandien jau tris patiekalus pagaminau seimynai:))) si keksiuka irgi issikepiau, na skanaus ko tai norejosi, o namie nieko nera:) tai vel gi terpe gamybai:))) irgi turiu pagirti paprasta, greita, ir tikrai skanu:* gavosi labai purus labai citrinis keksiukas ir begalo isvaizdus:);)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jau tikrai kad barbė-devindarbė!!!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails