2010 m. kovo 1 d., pirmadienis

Jogurto duona

Na atsistinka kaip atsitinka, bet kartais namie būna, jog nei lašelio duonos nelieka ... jei tai sekmadienis- tai ne bet kur ir rasi jos nusipirkti *g* Turėjau receptą, kur duona ne su mielėmis kepama o iš jogurto. Tai nieko nelaukus ir išbandžiau. Reikia:
250 g natūralaus jogurto
1 kiaušinio
280 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių (org.recepte 4 a.š.)
1 a.š. druskos
1/2 a.š. cukraus
Visus produktus susidėti į indą ir mikserio pagalba ( antgaliai kur tešlai minkyti) pasigaminti tešlą. Ji bus lipni ir minkšta. Belieka tada tik kekso formą iškloti kepimo popieriumi, suversti tešlą ir kepti įkaitintoje 180° orkaitėje ~ 40 min. 
Gavos labai skani, minkštai-guminė duona. Rezultatas mus tikrai nustebino! Tik vėliau pastebėjau, jog aš vietoj originaliame recepte duoto viso pakelio kepimo miltelių, panaudojau tik pusę t.y. tik 2 a.š. Gal dar 2 a.š. būtų ją dar labiau iškėlę ...hm... nors kilimu nesiskundžiau :) jei kas bandysit, būtinai lauksiu atsiliepimų :)
Šaltinis : čia

7 komentarai:

  1. va va, man ir kai paskaiciau recepta! bet tiek nieztejo nagus ji isbandyti, kad taip ir padariau. Patiko net labai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu uz recepta ! Mano vaikutis alergiskas mielems, todel iki siol galvojau, kad batono negalesim valgyt, bet dabar turim iseiti :) ir net sakyciau labai skania :) siandien kepem - tikrai gardu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ojei kaip nesmagu tos alergijos... pati turiu tai pilnai užjaučiu. Džiugu kad atradote šią duonikę,man ji tai labai net nebloga buvo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. šitas paprastas duonelės receptas suviliojo ir mane ją išbandyti. Vietoj jogurto įpyliau tokį pat kiekį kefyro ir vis tiek duonelė išėjo puiki!

    AtsakytiPanaikinti
  5. O man kazkodel nesigavo. Dauna liko viduje slapia, o is isores prilipo popierius, taip neiskilo gerai. Kepiau 40, min, po to dar 10 ir vistiek slapia. Nezinau kas cia, gal kepimo milteliai kokie pasene. Ir kazkaip ant tokios zemos kepimo temperaturos iskarto buvo itartina man kepti. Sakyciau gal orkaite neikaito, bet lyg siol lyg kaisdavo, kaip reikalas. Jauciu nepaaiskinama tai paslaptis :(

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aguonėle, vakar kepiau šią duonelę. Jogurtą keičiau kefyru ir jo pyliau kiek daugiau, nes tešla buvo per daug kieta. Batoniukas visai nieko ;) Tikrai labai išgelbėjo, nes tik vakare pastebėjome, kad neturim duonytės. Ačiū už receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails