2010 m. rugsėjo 7 d., antradienis

Makaronai su pikantisku baklazanu padazu bei versienos kukuliukais

Vakar vakarienei ideja pasiskolinau vel is tos mano naujos knygos, kur jau vistiena puiki gavos! Aisku tik dariau pagal save: pakeiciau sviezius pomidorus is skardines bei idejau kukuliukus :) Man keisciausia, kad mes baklazanu mazai valgom, bet kai pasidarai toki patiekala, kuris suzavi, tada susimastai o ka dar galima butu su baklazanais sugalvoti? Na prie recepto, sunaudojau as :
1 normalaus dydzio baklazana
skardine smulkintu pomidoru
1 svoguna
cesnako skiltele
5 anciuvius
15 juodu alyvuogiu (susipjausciau riekelemis)
4 mazytes sviezias versienos desreles
gera sauja kedro riesutu
svieziu petrazoliu bei dziugo surio
megiamu makaronu
Pirma pasiruosiame baklazana: ji susipjaustome mazais kubeliais, uzbarstome druska ir paliekame maziausiai 10 min pastoveti. Veliau reikia gerai nusausinti ;)
Pereiname prie desreliu: jas issiemiau is pleves ir pasidariau vienodo dydzio kukuliukus, kuriuos apkepiau gerai kratant keptuve laselyje alyvuogiu aliejaus. Atsidejau i sona.

I keptuve susiberiau smulkinta svoguna ir apkepiau iki skaidrumo. Tada sudejau smulkinta cesnaka bei smulkintus anciuvius ir leidau kelias min pasitroskinti. Nusausintus baklazano kubelius susideti i keptuve prie svoguno&co. ir pakepinti, kol sie grazia spalva igaus. Belieka uzpilti smulkintais pomidorais, paskaninti pipirais bei cili pipiriukais jei megstate ir leisti kelias min pasitroskinti. Atsargiai su druska, nes anciuviai jau pakankamai surus yra! Susideti kukulius bei sausoje keptuveje pakepintus kedro riesutus, uzsibarstyti petrazolemis ir susimaisyti su isvirtais makaronais. Paciam gale nepamirsti dziugo ar parmezano ir skanaus!
Adaptuota pagal  GU knyga "Süditalien. Küche und Kultur"

2010 m. rugsėjo 6 d., pirmadienis

Maltinukai su idaru

Buvo laikai, kai receptus rasydavaus i knygute ... tokia lietuviska, odine, kad amzinai laikytu :)) Dabar toks laikas, kad viska spauzdinuos ir segu i segtuva/ordneri. Bus matyt kiek tai amzina bus. Pliusas issispauzdintuos receptuos tas, kad ir nuotraukas visada nusikopijuoju :) Vaizdiskai man skaniau.
Vakar vat paemiau ir atsiverciau savo ta nuostabia uzrasu knygute ir susigundziau maltinukais. Pasidarius farsa bijojau, jog niekas nesigaus, nes jis man skystokas atrode. Pabandziau is pradziu viena kukuli virti. Kai sis kuo puikiausiai laikes, visus kitus taip pat viriau o keptuve ikisau atgal i spindele :) Taigi jei norite tikrai minkstu maltinuku, prasau (receptas 10 nemazu kukuliu):
~ 500 g farso ( as emiau vistienos)
 1 kiausinio
2 v.s. krakmolo
1 v.s. majonezo
druskos, pipiru
1 svoguno
Idarui:
2 virti kiausiniai
1 v.s. majonezo
tarkuoto surio kokie 5 v.s.
Padaza dariau is svoguno, morku, grietineles bei pieno
Kiausinius susitarkuoti ir susimaisyti su majonezu bei suriu. Viska paskaninti druska bei pipirais.
Farsa susimaisyti su visais ingridientais. Slapiomis rankomis suformuoti kukulius, i kuriu vidu deti idaro. Uzsikaisti vandens ir ideti vistienos buljono kubeli ar sauksteli ( ziurint kokius naudojate). Maltinukus deti i verdanti sultini ir leisti silpnai virti. Kai sie iskils, pavirti nuo 5 iki 10 min lengvai pamaisant. I ta laika pasidaryti padaza:
svoguna pakepinti ant sviestuko iki skaidrumo. Sudeti griezineliais pjaustytas morkas ir kelias min pakepinti. Uzbarstyti geru saukstu miltu, pamaisyti ir uzpilti grietinele bei pienu, ispausti cesnako skiltele. Paskaninti druska bei pipirais. Kai padazas prades tirsteti, sudeti kukulius ir kokias 10 min patroskinti viska, atsargiai pavartant. Pabarstyti svieziomis petrazolemis ir patiekti. Skanaus, mums patiko prie burokeliu misraines bei sviezios duonytes ;)
**********
Mačiau, kas jau išbandė :)

2010 m. rugsėjo 5 d., sekmadienis

Mieliniai keksiukai su nutella

Siandien norejau kazko sokoladinio... Jau susiradau tokio dieviskai-svaigiai atrodancio sokoladinio pyrago recepta ir sudvejojau ar jis tas, ko as siandien noriu? kazkaip prie mielinio kepinio trauke nors tu ka. Atsiminiau jog nutellos stiklainis jau nervuoti pradejo, nes toks pustustis jau kuris laikas stovi. Taip va ir gime ideja, issikepti keksiukus. Isejo 6 tokie nemazi ( prie progos ir naujas silikonines formeles isbandziau :) o tesla dariau is:

85 g pieno
10 g svieziu mieliu (arba 3-4 g sausu) 
50 g cukraus
185 g miltu
1 mazo kiausinio ( S dydzio)
ziupsnelio druskos

Piena pasildyti kad nebutu toks saltas ir imaisius mieles, jas jame istirpdyti. 

I dubeneli susiberti miltus, cukru, druska, paplakta kiausini ir mieliu tirpini. Uzminkyti tesla. Ja minkiau drasiai 15 min, kol si puskavo ir nuo krastu dubenelio atsokinejo. Buvo tokia lipnoka, tad nepergyventi ;) Uzdengti ir leisti siltai 1 val pakilti.

Ant stalo pasibarstyti lengvai miltu ir isemus pakilusia tesla issikocioti ar issitasyti staciakampio forma. As stengiaus plonai iskocioti, kad daugiau idaro deti galeciau :) Zodziu, ant iskociotos tepti gausiai nutella :) susukti ir susipjaustyti lygiomis 6 dalimis, kurias deti i keksiuko formeles:

Uzdengti ir leisti 20 min teslai pailseti. Pasauti i ikaitinta 180° orkaite 20 min. Skanaus! Labai purus, nuodemingai sokoladiniai :) Man labai patinka nutella kepiniuos...


2010 m. rugsėjo 4 d., šeštadienis

Vistienos kumpeliai troskinti apelsinu sultyse

Nusipirkau nuostabia knyga apie pietu Italijos virtuve :) Pirmas patiekalas, kuris iskart i akis krito: vistiena troskinta apelsinu sultyse. Ir galiu pasakyti, jog nenusivyliau! Besitroskinant skysciai tapo tokiu tirstu, sodriu padazu, kad rodos saukstais galejau su sviezia duonyte ji kabinti. Siaip troskinta visa vista buvo, pjaustyta gabaliukais, as emiau tiesiog vistienos kumpelius, kurie svere ~ 500 g :) 

vistienos pjaustytos gabaliukais arba tik kumpeliu
druskos, pipiru
2 apelsinu
rozmarino sakeles
100 ml vistienos sultinio
10-12 juodu alyvuogiu
svoguno
sviezio cili pipiriuko
1 didesnio lauro lapelio

Taigi dariau taip: vistienos mesyte is vakaro pasidruskinau ir pipirau, palikau saldytuve. 

Storapadi puoda isikaitinti su slakeliu alyvuogiu aliejaus ( as naudojau skysta sviesta) ir jame gerai apkepti vistiena. Isimti ir atsideti i sona. Smulkiai pjaustyta svoguna deti i puoda ir kelias min pakepti, kad sis pradetu minksteti. Uzpilti svieziai spaustomis sultimis bei sultiniu, paskaninti druska, pipirais bei cili pipiriuku, suberti alyvuoges ir uzdeti rozmarino sakele & lauro lapeli. I si gauta skysti sudeti atgal vistiena, uzdengti ir ant silpnos ugnies troskinti ~ 45  min, kol mesyte bus issitroskinus. 

Mes valgeme su sviezia duonyte :) Mhmmmm... skanaus!

Saltinis: GU knyga "Süditalien. Küche und Kultur"

2010 m. rugsėjo 3 d., penktadienis

Aviečių sirupas


Aš irgi noriu sudalyvauti aviečių savaitėje :) Kadangi šį sirupą verduos jau antrą kartą, tad puiki proga ir su Jumis pasidalinti receptu. Aš mėgstu tokį sirupą į šampaną įsipilti ar ant jogurto, net arbata skani gaunas. O norint ~200 ml sirupo gauti, reikia:
120 g aviečių
85 g rudo cukraus
100 g balto cukraus
30 ml šviežių apelsinų sulčių
200 ml vandens

Į puodelį supilti vandenį bei apelsino sultis, suberti cukrų ir virti vis pamaišant ant silpnos ugnies 30 min, kol skystis sutirštės.
Į tą laiką, kol sirupas verda, susiblenderiuoti avietes. Į sutirštėjusį skystį sudėti šias ir išmaišyti. Dabar per sietelį gerai perkošti, kad neliktų jokių sėklyčių, supilti atgal į puodelį ir užvirti. Belieka susipilti į pasiruoštą tarą ir atsivėsinti. Sėkmės išbandant ;)
Pasikoreguota pagal šį receptą.

**********
Mačiau, kas jau išbandė :

Dalios svetainė

2010 m. rugsėjo 2 d., ketvirtadienis

Mieliniai rageliai

Labai megstu mielinius ragelius. Belieka tik nutellos ar uogienes uzsideti ir man atstoja jie skaniausia pyraga :) Ypac rytais malonu jais megautis. Tiek akiai tiek skrandziui :) O reikia ( man gavos 18 mazesniu rageliu):
1 teslai:
180 g miltu
5 g svieziu mieliu
170 g silto pieno

Pagrindinei teslai:
190 g miltu
1 kiausinio
40 g sviesto
55 g cukraus
ziupsnelio druskos
Aptepimui: kiausinio trynio & laselis pieno
1 teslai skirtus produktus uzminkyti  (gausis ganetinai skystoka tesla, bet tokia ir turi buti) ir padeti uzdengus kambario temperaturoj 1 val pastoveti.
Pagrindinei teslai skirtus produktus susideti i didesni inda (salta sviesta susipjaustyti gabaliukais), sudeti pakilusia 1 tesla ir uzminkyti viska. Padeti uzdengta 30 min pastoveti. Pasidaryti norimo dydzio ragelius, susideti ant kepimo kilimelio, uzdengti ir leisti 45 min pastoveti. Aptepti kiausinio trynio & pieno plakiniu ir pasauti i ikaitinta 190° orkaite 15 min. Skanaus bevalgant minkstus, purius ragelius ;)
Saltinis: cia 

**********
 Uzmaciau, kas jau isbande:

2010 m. rugsėjo 1 d., trečiadienis

Palydekim vasara ...

Kaip laikas eina, neitiketina. Siandien pagalvojau, o gal ir visai neblogai butu vel kokiai savaitei i mokyklos suola atsisesti :) taip nerupestingai... o va darbe as jau ir rudens atostogas suplanavus, jau visi lankstinukai paruosti, belieka tik isdalinti ... bet pirma nepasiduokime rudeniui, o atsiminkime vasaros atostogas ;) mano keletas akimirku ... 



Related Posts with Thumbnails