
skardine smulkintu pomidoru
1 svoguna
cesnako skiltele
5 anciuvius
15 juodu alyvuogiu (susipjausciau riekelemis)
4 mazytes sviezias versienos desreles
gera sauja kedro riesutu
svieziu petrazoliu bei dziugo surio
megiamu makaronu


Siandien norejau kazko sokoladinio... Jau susiradau tokio dieviskai-svaigiai atrodancio sokoladinio pyrago recepta ir sudvejojau ar jis tas, ko as siandien noriu? kazkaip prie mielinio kepinio trauke nors tu ka. Atsiminiau jog nutellos stiklainis jau nervuoti pradejo, nes toks pustustis jau kuris laikas stovi. Taip va ir gime ideja, issikepti keksiukus. Isejo 6 tokie nemazi ( prie progos ir naujas silikonines formeles isbandziau :) o tesla dariau is:
85 g pieno
10 g svieziu mieliu (arba 3-4 g sausu)
50 g cukraus
185 g miltu
1 mazo kiausinio ( S dydzio)
ziupsnelio druskos
Piena pasildyti kad nebutu toks saltas ir imaisius mieles, jas jame istirpdyti.
I dubeneli susiberti miltus, cukru, druska, paplakta kiausini ir mieliu tirpini. Uzminkyti tesla. Ja minkiau drasiai 15 min, kol si puskavo ir nuo krastu dubenelio atsokinejo. Buvo tokia lipnoka, tad nepergyventi ;) Uzdengti ir leisti siltai 1 val pakilti.
Ant stalo pasibarstyti lengvai miltu ir isemus pakilusia tesla issikocioti ar issitasyti staciakampio forma. As stengiaus plonai iskocioti, kad daugiau idaro deti galeciau :) Zodziu, ant iskociotos tepti gausiai nutella :) susukti ir susipjaustyti lygiomis 6 dalimis, kurias deti i keksiuko formeles:
Nusipirkau nuostabia knyga apie pietu Italijos virtuve :) Pirmas patiekalas, kuris iskart i akis krito: vistiena troskinta apelsinu sultyse. Ir galiu pasakyti, jog nenusivyliau! Besitroskinant skysciai tapo tokiu tirstu, sodriu padazu, kad rodos saukstais galejau su sviezia duonyte ji kabinti. Siaip troskinta visa vista buvo, pjaustyta gabaliukais, as emiau tiesiog vistienos kumpelius, kurie svere ~ 500 g :)
vistienos pjaustytos gabaliukais arba tik kumpeliu
druskos, pipiru
2 apelsinu
rozmarino sakeles
100 ml vistienos sultinio
10-12 juodu alyvuogiu
svoguno
sviezio cili pipiriuko
1 didesnio lauro lapelio
Taigi dariau taip: vistienos mesyte is vakaro pasidruskinau ir pipirau, palikau saldytuve.
Storapadi puoda isikaitinti su slakeliu alyvuogiu aliejaus ( as naudojau skysta sviesta) ir jame gerai apkepti vistiena. Isimti ir atsideti i sona. Smulkiai pjaustyta svoguna deti i puoda ir kelias min pakepti, kad sis pradetu minksteti. Uzpilti svieziai spaustomis sultimis bei sultiniu, paskaninti druska, pipirais bei cili pipiriuku, suberti alyvuoges ir uzdeti rozmarino sakele & lauro lapeli. I si gauta skysti sudeti atgal vistiena, uzdengti ir ant silpnos ugnies troskinti ~ 45 min, kol mesyte bus issitroskinus.
Mes valgeme su sviezia duonyte :) Mhmmmm... skanaus!
Saltinis: GU knyga "Süditalien. Küche und Kultur"