2016 m. kovo 21 d., pirmadienis

Starkis su garuos troškintomis daržovėmis

Savaitgaliais dažniausiai pas mus ant stalo būna žuvies. Greitai paruoštos pietums. Šis patiekalas nerealiai švelnaus skonio ir labai skanus. Reikia nei daug nei mažai: šviežio kopūsto, bulvių, morkos, svogūno bei starkio žuvies.
Bulves bei morką supjaustyti stambesniais griežinėliais, sudėti į ant garų virti tinkamą sietelį ir paskaninti druska. Ant viršaus sudėlioti stambesniais gabaliukais pjaustytą šviežią kopūstą. Aš viriau greitpuody ant mažiausio slėgio 4 min. Tada kepimui tinkame svieste iki skaidrumo pakepinau svogūną, pabarsčiau šiek tiek miltais (šiek tiek pakepinau dar) ir užpyliau sultiniu. Tinka ir vanduo. Dėl skonio ir grietinėlės šiek tiek įpyliau. Paskaninau druska bei pipirais ir sudėjau troškintas daržoves. Tiesiog, kad skoniai susigertų.

Skarkį paskaninau druska bei pipirais. Apvoliojau miltuos (tik tą pusę, kuri su oda) ir apkepiau po pora min ant kepimui skirto sviesto. Viskas, beliko dėtis į lėkštes ir skanauti!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails