Kai pamačiau šį troškinį pas Mukataną, iškart žinojau jog gaminsiu! Tiesiog taip būna. Pamatai nuotraukas, akimis perbėgi ingredientus ir užsikabini. Nenusivyliau. Šiek tiek pasikoregavau pagal save ir vakare mėgavomės puikiu troškiniu. Mažoji taip pat neatsisakė :) Aš ėmiau:
2 anties kulšeles, kurias nukaulinau, nupjausčiau skūrą ir mėsytę juostelėmis susipjausčiau. Manau jog buvo +/- 500g
pora morkų
petražolės šaknį
didesnį svogūną
česnako skiltelę
skardinę virtų pupelių
didelį puodelį anties sultinio
raudonųjų serbentų drebučių (ėmiau šiuos)
skaninau bugo chili padažu
po šakelę šviežio raudonėlio bei šviežio čiobrelio
Anties mėsytę paskaninau druska bei pipirais. Apvoliojus miltuos, apkepiau iki gražaus rudumo ir perdėjau į ketaus puodą.
Svogūnus pakepinau iki skaidrumo, įspaudžiau česnako skiltelę, sudėjau kubeliais pjaustytas morkas bei saliero šaknį ir dar kelias min pakepiau. Turinį perkėliau į puodą. Beliko supilti sultinį, įdėti kelis šaukštelius serbentų drebučių bei čili. Ant viršaus užmečiau šviežias žoleles ir pašoviau į 180° orkaitę. Taip 40-45 min. Tiesiog žiūrėti, kada mėsytė iškepus bus. Paskaninti, suberti pupeles ir išmaišius palikti pora min dar pastovėti. Skanauti! Idealiausiai dera šviežia duona.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą