2014 m. rugpjūčio 4 d., pirmadienis

Mini duonelės su bulvėmis

Man tai labai patiko šios duonelės. Tešla ne viena iš lengviausių, bet kas jau su duona dirba, tai mokės ir šią sutramdyti! Org. recepte kepės bandelės, bet aš išbandžiau savo naują silikoninę kepimo formą ir kepiau mini duoneles. 8 vienetams išsikepti reikia (tešla kyla per naktį!):

210 g Šiaulių kvietinių miltų (tipo 812)
140 g pilno grūdo ruginių miltų
10 g druskos
15 g alyvuogių aliejaus
450 g bulvių (šias su lupena išvirti, nusilupti ir sutrinti)
65 g vandens
10 g šviežių mielių

Visus produktus sudėti į kombaino indą ir minkyti tešlą. Ši bus iš pradžių sausoka, bet palaipsniui nuo bulvių drėgmės įgaus ir taps ganėtinai skysta. Po  10 min minkymo, suformuoti šiokį tokį kamuoliuką, indą uždengti ir pastatyti šaldytuvan +/- 9 val kilti.

Tada išsiversti ant gausiai ruginiais miltais pabarstyto stalo, atsignybti 8 vienetus ir suformuoti bandeles arba duoneles. Statyti kilti prie 24° ~ 1val.
Pašauti kepti į įkaitintą iki 220° orkaitę taip +/- 30 min. Tiesiog žiūrėti kaip jau atrodo. Skanaus!
Šaltinis:čia

7 komentarai:

  1. Duoną tik su raugu kepu, bet šios duonelės pas tave jau taip mielai atrodo, kad reikės išbandyti. Ir tas kumpis mielai atrodo :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai senai kepiau duona:(( Tavoji nerealiai graziai atrodo ir spardo man sedyne, kad kai tik karsciai atslugs, privalau ir as iskepti tokios, mazuciais kepaliukais:) Tu nereali:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Das sieht ja wieder nach Bilderbuch bei dir aus - und deine Krume gefällt mir wesentlich besser als meine. Da muß ich die ja fast nochmal backen ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atsakymai
    1. Džiugu, kad bent yra žmonių kurie čia esančias duoneles bando ir atsiliepimus parašo! Aciu.

      Panaikinti
  5. Kokia fantastiška duona!
    Pirmąkart tešlą su bulvėmis teko maišyti, smalsu buvo, kas gausis, beje, nustebau, kad nei medaus, nei cukraus nereikėjo, o paragavus supratau, kad dėl bulvių natūralus saldumas atsirado. Duonelę abu per dieną suvalgėm :D (gėda). Nusprendėm, kad iškart dvigubą normą reikia maišyti :)
    Beje, tešlą minkė mano naujausias džiaugsmas-tešlos kombainas. Šia duonele "pakrikštijom" jį :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visu pirma sveikinu su nauju pirkiniu! Tai tikra pagalba.
      Labai smagu girdeti, jog bandeles pavyko ir patiko. Zinok esu ne viena duonele su bulvemis kepus bet mane kiekviena karta stebina tas geras rezultatas!

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails