2013 m. spalio 28 d., pirmadienis

Roastbeef (kepta jautiena)

Laaaabai laaabai skaniai iškepė jautiena. Pirma, tai kepiau kad išbandyčiau tokį kepimo būdą ir mėsytė sumuštiniams gerai būtų. Nenusivyliau. O kas liko trečią dieną, tai pakepinau. Pirma svogūniuką iki skaidrumo, įdėjau dar poro, morkytę. Kai šie iki man norimo traškumo buvo, sudėjau jautieną juostelėm pjaustytą, paskaninau aštriais prieskoniais, užpyliau grietinėle ir šiek tiek patroškinau kol mėsytė pašilo. Lecker! O mėsytę dariau taip:

nusipirkau ~ 600 g jautienos (roastbeef). Šiai nuėmiau riebalų sluoksnį, gerai įtryniau druska bei pipirais. Apkepiau lengvai ir pašoviau į 140° orkaitę. Mėsytę uždėti reikia ant grotelių į vidutinę lentynėlę  o apačioje skardelę skysčiams nuvarvėti  (neišbėgo man nei lašelis!). Orkaitės durų pilnai užverti negalima, tiesiog palikti mažą tarpelį reikia, kad mėsytė sausai keptų. Aš įkišau medinį pagaliuką :) Kepiau 1 val 30 min. Man būtent tada tiko mėsytė. Tiesiog reikia žiūrėti, kaip patinka jautiena. Nes nuo mėsytės storumo ir kepimo laikas priklauso.

4 komentarai:

  1. Atrodo neispasakytai skaniai, o lietuviskai kuri cia dalis bus jautienos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, jog tai nugarinė. Imetu paveiksliuka :)

      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/thumb/5/58/Rind-Roastbeef.png/800px-Rind-Roastbeef.png

      Panaikinti
  2. Pasakiškai, nesveikai skaniai viskas atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Grįžtu į Lietuvą ir pamatau fantastiškai iškeptą nugarinę...šaldytuve tuščia, o čia pasakiškos spalvos, faktūros. Ech, atėjo ruduo, reikės ir man išsikepti kokį kumpio gabalą sultingai::)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails