2013 m. rugsėjo 12 d., ketvirtadienis

Lašiša & špinatais įdaryti makaronai-kriauklės

Iš tikrųjų mąsčiau kur sunaudoti tą likusį pusę pakelio tepamo varškės sūrelio. Kai dar į akis krito makaronų pakuotė, problema buvo išspręsta. Bus šie! Dariau viską iš akies, bet pabandysiu kažkokią orientaciją duoti. Manau buvo apie 20 kriauklių, o šioms įdaryti ėmiau:

~270 g lašišos ( čia buvo dar su oda)
pusę pakelio šaldytų špinatų lapų ( gal 200g)
2 geri šaukštai tepamo varškės sūrelio ( mano atveju buvo Philadelphia, bet tinka ir kitoks. Manau nepagadintumėte ir su grietine)
 1 svogūną

Svogūną reikia pakepinti iki skaidrumo, tada sudėti špinatus ir šiuos keletą min pakepinti. Atsidėti į šoną, kad praauštų o tada susimalti.

Lašišą susimalti, sumaišyti su špinatais, paskaninti druska & pipirais, citrinos žievelės įtarkuoti (tik nepadauginti!). Kad masė homogeniška taptų, įdėti tepamo sūrelio ar grietinės. Viskas, įdaras kaip ir paruoštas. Aš jį susikrėčiau tik į vienkartinius maišelius, kad lengviau makaronus įdaryti galėčiau.
Makaronus dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir nuvirti 5 min. Šiuos perdėti tiesiai iš verdančio vandens į šaltą.
Kol makaronai verda, pasidaryti baltą padažą (bešamelio):

Mažoje keptuvėje ištirpinti 2 šaukštus sviesto, tada suberti tiek pat miltų ir išsukti šluotele viską. Pilti ~300-400 ml skysčių ir toliau maišyti. Aš pyliau taip per pusę grietinėlės su žuvies sultinio. Maišyti, kol masė lengvai sutirštės ir jokių gumulėlių neliks. Paskaninti.  

Į kepimo formeles paskleisti tolygiai balto padažo, sudėti įdarytas kriaukles, ant šių mocarelos ir uždengus pašauti kepti į 200° orkaitę. Kepti taip 15 min. Vėliau atidengti ir dar kelias min pakepinti. Išėmus leisti šiek tiek praaušti ir ragauti. Puiku! linkiu ir Jums skanaus!

4 komentarai:

  1. Prašmatni vakarienė, klausyk! Užsisaugau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš vakar žiūrėjau žiūrėjau FB, kas ten maišelyje, bet taip ir neišdrįsau atspėti...va ir išsidavei...labai skaniai atrodo viskas:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skamba sveikai ir skaniai :) Traukiu i savo nauju bandymu sarasiuka :) Tik manajam princui tai labai maza porcija atrodo,as manau bandysiu tuo idaru idaryti cannelloni makaronus,bus ir greiciau ir lengviau juos prikimsti ,ir didesne porcija gausis,bet mazajai dukrytei nepatingesiu ir tokiu kriauklyciu prikimsti,tikrai zavu :) Klausimas tik vienas,ar malti su mesmale,ar blenderiu sublenderiuot,skirtumas yra koks nors? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Zinok esu uzkietejus mesmales fane. Man daug priimtiniau su ja ruosti. Jau cia kaip tau patogiau, nes manau siuo atveju skirtumo galutiniame rezultate tikrai nera.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails