2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis

Daržovių spaghetti su lašiša

Čia tokia galbūt tik idėja. Gi prisipirkau žaisliukų, tai reika pasimaivyti :p
Žodžiu, labai patiko man daržovių prietaisas, kuris šias per kelias minutes į spaghečius ir dar visokius kitokius šedevrus paverčia :) Daržoves dariau taip:

bulves, cukiniją bei morką susipjausčiau į spaghečius.

Greitpuody pakepinau, mažam šlakely alyvuogių aliejaus, svogūną. Kai šis tapo skaidrus, įbėriau 1 a.š. vaistinio kiečio (estragon'o), įdėjau 2 riekeles citrinos ir užpyliau geru puodeliu vištienos sultinio. Tada bulves atsargiai padruskinau ir įdėjus į garinimui skirtą indą įstačiau šį į greitpuodį. Uždengiau ir viriau 4 min. Galima sakyti vos vakumas spėjo pasidaryti. Tada atidariau, sudėjau likusias daržoves ir toliau uždengus viriau 3-4 min. Tiesiog žiūrėti reikia, kokio traškumo daržovės patinka. Išvirusias atsidėti į šoną, o iš likusio skysčio pasidaryti padažą: sultinį persikošti, paskaninti šiek tiek balto vyno actu, medumi bei alyvuogių aliejumi. Druska ir pipirais jei būtina. Daržoves sudėti į šį skystį ir atsargiai išmaišyti viską. Jei turima, galima ir šviežių svogūnų laiškų įmaišyti ir patiekti ;) Mes valgėme su lašiša. Gardu!

4 komentarai:

  1. Vau ir aš tokio senai ieškau, kad spagečius iš daržovių darytų! Kur pirkai, kiek mokėjai, koks pavadinimas, elektroniškai parsisiųsti įmanoma, daug valakitos ar greitai gamina? Matei, kiek klausimų vienu ypu uždaviau?:) Jeigu rimtai, tai labai įdomus pasirodė, gali bent nuorodą kur ieškoti eksplikacijos apie tokį daikčiuką surašytos:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš iš interneto siunčiaus, man nemokamai atsiuntė. http://www.amazon.de/Lurch-10203-Spirali-grün-creme/dp/B002E19IB0
    Dalykas geras, daug tvirtesnis nei ìsivaizdavau, greit plaunas, zodziu rekomenduoju ;) Darzoves greitai pjausto, mazai lieka likučio išmetimui. Svajojau ilgai, galú gale pasidovanojau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Wow, koks aparatas, senai apie tokį svajojau, ačiū, kad pasidalinai nuoroda!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails