2012 m. rugsėjo 8 d., šeštadienis

Kiaulienos troškinys su slyvomis

Karts nuo karto patraukia patiekalai su slyvomis. Kažkaip pasiilgstu to salstelėjusio skonio ♥ Maniškis nėra labai didelis gerbėjas, na bet kartais valgyti gali. Šis patiekalas man patiko labai labai. Labai puikiai suderinta viskas. 
Reikia:

kiaulienos karkos (pirkau vieną ir pati išsiėmiau kaulą bei skūrą nupjausčiau. Tai grynos mėsytės liko ~400g. 2 žmonėms kaip tik, bet kitą kartą pirksiu iškart dvi.Gi troškiniai kitą dieną daaaaar skanesni būna.)
1 v.š. raudono vyno acto
150 ml gero raudono vyno
2-3 morkų
2 raudonų paprikų
1 svogūno ar poro
1 a.š. džiovinto raudonėlio
1 v.š. pomidorų ar paprikos pastos
druskos, pipirų
+/- 200 g džiovintų slyvų

Kiaulienos mėsytę supjaustyti tokiais didesniais gabaliukais (~4 cm). Storapadį puodą dėti ant viryklės ir jame įkaitinus alyvuogių aliejų apkepti mėsytę karts nuo karto pavartant 10 min. Supilti actą & vyną ir kaitinti, kol skysčio tik 1/3 beliks. Visą turinį atsidėti į šoną.
Karštį šiek tiek prisukti ir tame pačiame puode ~10 min kepinti smulkintas daržoves, pagardintas raudonėliu. Sudėti mėsytę, įspausti pastos ir gerai paskaninti druska bei pipirais viską. Užpilti vandeniu, kad čiut čiut mėsytę apsemptų ir užvirti. Tada puodą uždengti ir troškinti ant minimalios ugnies 2 val, karts nuo karto pavartant.  
Sudėti šiek tiek smulkintas slyvas ir toliau troškinti ~45 min, tik šįkart neuždengus, kol skystis sutirštės ir mėsytė minkšta bus.
Aš nenorėjau tų visų daržovių padaže. Tad mėsytę išsiėmiau o visą masę perkošiau per sietelį. Gavos puikus padažas ♥ Paskaninau tik petražolėmis ir patiekiau prie bulvių košės ♥ Skanaus!
Šaltinis: J.Oliver knyga "Jamie unterwegs".

*****Papildymas 10.09.2013*****

 Gaminau vakar šį troškinį greitpuody. 
Slyvas dėjau (100 g ) iškart, nepyliau vyno o vietoj šio turėjau kiaulienos sultinio, tai jį ir ėmiau. Viriau nuo vakumo susidarymo 10-12 min. Tiesiog po 10 min pažiūrėti koks mėsytės kietumas, nes 15 min jau per daug. Šiaip gamybos procesas tas pats, tik kad jau žiauriai greičiau pasidaro.

8 komentarai:

  1. Kai aš dariau kiaulieną su slyvomis dauguma tų slyvų man ir teko, bet nesiskundžiu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O aš tai žinok dievinu padažus ♥ Man jie turi būti geri, bet be nieko. Dėlto per sietelį košiu :D
      P.S. šiandien eisiu Tavo brown'į kepti, nes jau pora savaičių neišeina man jis iš galvos :))

      Panaikinti
  2. Nevalgau kiaulienos, bet 6ios mielai paragau2iau. Man slyvos labai tinka kaip priedas prie troškinio, ypač antienos:)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pirmą kartą pati dariau troškinį su kiaulienos karka. Labai skani mėsytė! Bet žinai, kaip aš pati atsargia žiūriu į avienos patiekalus, taip tave ir suprantu kad renkies :)

      Panaikinti
  3. Sutinku, šios mėsos turi specifinius kvapus...mėgsti arba nemėgsti. Nors kiaulienos šoninukę karts nuo karto paragauju ir aš:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Troškinau taip nesmulkintą stirnienos kumpį. Kažkas nerealaus !!! Padažą kabinom šaukštais :) AČIŪ :*

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Į sveikatą ;)Aš maniau jog jau negalimi nieko, nes atsiliepimų nesulaukiu...
      Oho kokia gera mintis! dar turiu kumpį kameroj, tik galbūt kokių spanguolių reiktų dėti kaip kažkada jau, nes maniškis mažai valgys :DD Tu troškinai visą kumpį ar gabaliukais? Taip ir nesupratau :)

      Panaikinti
    2. Gaminu, mažule, gaminu - kiekvieną mielą dieną :)Tik ne visada atrandu jėgų komentarus palikt. Sugėdinai. Pasitaisysiu :)
      Aš troškinau visą kumpį, tik prieš tai jį pamarinavau apie pusantros paros raudonam vyne su kadagio uogom. Troškinau slow cooker puode ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails