Labai skanus patiekalas. Pasigamina greitai, tik reikia visko po ranka turėti :) aš ėmiau daugmaž viską iš akies, tad taip ir surašysiu. reikia:
pundelio smidrų (aš ėmiau baltus)
šoninės ~100 g
šaldytų žirnelių ~ 150 g
nemažai kieto sūrio (ėmiau parmezano)
grietinėlės
šiek tiek citrinos sulčių
didesnės česnako skiltelės
druskos, pipirų
šviežių petražolių bei baziliko
mėgiamų makaronų
Smidrus nusiskusti ir sudėjus į puodą užpilti vandeniu. Paskaninti druska bei cukrumi ir nuo užvirimo virti ant silpnos ugnies ~5 min. Tada suberti šaldytus žirnelius ir minutę pavirti. Nupilti į kiauriasamtį.
Šoninę susipjaustyti juostelėmis ir apkepti iki mėgiamo skrudimo skysto sviesto bei alyvuogių aliejaus mišiny. Perdėti ant popierinių servėtėlių, kad riebaliukai susigertų.
Į keptuvę suversti daržoves, įdėti smulkintą česnaką ir maišant kelias min pakepinti. Paskaninti druska, pipirais, citrinos sultimis, sudėti šoninę, įpilti grietinėlės ir įmaišyti tarkuoto sūrio. Išmaišyti ir nukelti nuo karščio.
Makaronus išsivirti (kelis šaukštus makaronų vandens supilti į padažą), suberti į padažą ir gerai viską išmaišyti. Pačiame gale suberti smulkintas žoleles ir skanaus!
Šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą