2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Kiaulienos nugarinės suktinukai

Reikėjo sugalvoti kažką iš kiaulienos nugarinės. Šiaip aš jos bijau. Tikrai. Bijau, kad nebūtų sausa iškepus. Šie suktinukai iškepė fantastiški. Sultingi, neperkrauti jokių prieskonių bei padažų. O jiems pasigaminti reikia:

Kiaulienos nugarinės, pjaustytos plonai plonai (vos ne permatomai)
2 kiaušinių
poros gerų šaukštų parmezano sūrio
šviežių petražolių & baziliko
druskos, pipirų
šoninės juostelių (aš dėjau itališką pancetta šoninę)

O daryti taip: kiaušinius išplakti su žolelėmis ir sūriu, paskaninti pipirais. Gerai įkaitusioje keptuvėje iškepti plonus blynelius (tiek, kiek suktinukų darysite), atsidėti į šoną.

Ant mėsytės dėti šoninę bei kiaušinių blyną ir susukti. Paskaninti druska ir pipirais. Geriausia imti keptuvę, kurią taip pat ir į orkaitę kišti galima. Į keptuvę pilti skysto sviesto ir kai šis gerai įkais, apkepti suktinukus iki gražaus rudumo. Max 5 min. Tada viską pašauti į 120° karštą orkaitę 20 min. Viskas! belieka serviruoti :) Skanaus! Mes valgėme prie virtų ir pakepintų bulvių užsipildami susidariusiu bekepant padažiuku & burokėlių mišrainės. 

9 komentarai:

  1. Puikios idėjos, kaip visuomet, tavo išradingumui dešimt balų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Esu pirkimo auka...pamatau gražesnį mėsos gabialiuką ir nesusilaikau :) O tada jau jau bandau suktis iš padėties kažkaip ;)

      Panaikinti
  2. Kepiau savaitgalį. Vyras buvo atsakingas už nugarinės supjaustymą beveik peršviečiamai, bet mėsos gabaliukas buvo ne itin dėkingas, tad peršviečiamai nesigavo :) Tikrai buvo skanu, tik Jūsų suktinukų skerspjūvis labai gražiai atrodo, pas mus kažkodėl to sūrio + kiaušinių blynuko beveik nesimatė, gal per daug pakepiau ir jis prasilydė, hm... sunku dabar pasakyti. Pasidariau dar visiems žinomo padažiuko prie jų (majonezas + kečupas + grietinė + česnakas + prieskoniai). Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Į sveikatą :)
      va šiuos jau kepiau ne kartą. Puikiai tinka svečius pavaišinti! man rodos, jog Jūs galbūt blynelius per plonus išsikepėt...
      Jei mėsytė taip plonai nesigauna, tai dar reikia taip dideliu peiliu atsargiai per ją braukti ir ji plonėja (čia vietoj mušimo. pamokino mane mėsinėj :))

      Panaikinti
  3. Gali būti, kad per ploni jie buvo, o dėl braukymo peiliu, tai pirmą kartą girdžiu, reiks išbandyti. Dėkui.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dideles viltis dejau, bet man gavosi sausoki ir preskoki, bet idomus patiekalas...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails