2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

Grietinėlės keksiukai

Prašė ir prisiprašė manęs keksiukų :) Šiuos užtikau pas Redą "laisvalaikio virtuvėje" ir susigundžiau, nes nereikėjo jokio aliejaus ar minkšto sviesto. Jie puikūs!!! Man gavosi 16 vienetų o ėmiau:

350 g grietinėlės
4 mažus kiaušinius
2 a.š. vanilinio cukraus
200 g cukraus
230 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelį druskos

Kiaušinius paplakti su vaniliniu cukrumi ir atsidėti į šoną.
Grietinėlę paplakti iki "švelnių putų" kaip rašo Reda :) Tada suberti cukrų ir dar iš lėto paplakti viską. Tada į šią masę pilti kiaušinių skystį ir trumpai plakant sujungti viską.
Miltus susimaišyti su druska bei kepimo milteliais ir įsijoti į skystą masę. Atsargiai sujungti viską ir gautą tešlą supilti į keksiukų formeles. Kepti įkaitintoje iki 190° orkaitėje 15-20 min. Skanaus! 

23 komentarai:

  1. O formelių gražumas! Vien dėl jų nualpt galima :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įtariu, kad greitu metu išbandysiu šituos.. Tik kažkaip reikės kiekį sureguliuot, kad išeitų 6 vnt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tu zinok mano formeles ne vienos is didziausiu. Tad jei tu per puse visko imsi, issikepsi 6 vienetus ;)

      Panaikinti
  3. Labai simpatiški! :) o jie tokie sausesni ar drėgnesni keksiukai?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mmm.. niam niam :) aš irgi va turėjau atliekamos grietinėlės ir kaip tik buvau pagalvojusi, kad jei niekam kitam, tai sunaudosiu būtent jiems, bet iš pardžiukės parsinešiau vištienos vidinių filiukių ir grietinėlė nukeliavo į padažiuką :)
    Beje aš irgi turiu panašias formytes bet niekaip neišbandau... jau noriu rasti kažką ypatingo, bet kolkas nerandu :) O taviškiai nuostabiai gundantys žinok :* gražuoliukai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As tas formeles irgi jau nezinau kiek metu turiu, bet kai jos tarp kitu dar desimciu metos :DD tai greitai pasimirsta....
      As tai spontaniskai turejau kepti keksiukus, nes sese kepe o mano vyriokas jai guodes kad as siame reikale apsileidus :)) tai turejau taisytis! Atsiverciau tavo bloga ir paziurejus kad tu tik viena keksiuku recepta teturi!!! (negeda? :), didelio pasirinkimo neturejau ir zinai likau ivertinta!!!Aciu :*

      Panaikinti
    2. Ai, kad žinok nesu aš jų didelė mylėtoją, skanūs man jie ne tas žodis, bet kepti nelabai patinka juos, gal dėl to kad perpaprasta :D išnaglėjimas :D nors turiu jų puikių receptų išsisaugojus, bet vis pasirenku kitą patiekaliuką... kažkokie stabdžiai iš vidaus, bet bus ir daugiau, anksčiau ar vėliau, pažadu :)

      Panaikinti
    3. Nu tikrai...iš gero gyvenimo ko gero išpindėjai :DD o jei atvirai, man buvo jų fazė. Tada kepdavau kas savaitę po 2-3 kartus, tada persinešiau ant pyragų o pyragus dabar pakeitė duonos kepimas! ir dar dabar tortų bandymo etapas...nesigauna jie rupūžės man visada, bet tai tik dar labiau mane uždega. Tad viskam savas laikas :)

      Panaikinti
  5. Bet jau formelių gražumas!! EIna sau....
    Čia po vieną būna ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi kaip formelės visoms į akis krito :o
      gi mažulės jau ne kartą buvo jose keksiukai kepti. A nematėt? :DD
      Grange nea, ne po vieną o šeši iškart viename. Nežinau ar Belgijoje yra tokia parduotuvė "Depot", va ten esu seniai seniai pirkus. Ten lobynas tikras!

      Panaikinti
  6. cia matyt geriau i akis krenta formeles :D
    gaila, tokios pardes nera, bet turbut gal butu ir kitur, nors nekrito i akis dar, bet reiks atkreipt demesi..

    AtsakytiPanaikinti
  7. staigus klausimas: jei vos kelis šokolado gabalėlius įmestume (dukrytė labai nori), ar nesusmegtų, kaip kad nuvilnijus šių keksiukų bangai pasigirdo atsiliepimų apie susmegusius? nenoriu eksperimentuot šįkart, bet čia tokia maža pageidatoja kartu gaminandama remia... labai laukčiau greito atsakymo, ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nebent tik į apačią nusėsti šokoladas gali, be šiaip tai susmegti nemanau jog jie turėtų ;)

      Panaikinti
  8. Aguonėle, dėkui, bėgam kept!

    AtsakytiPanaikinti
  9. O galima tiesiog į skardą supilti visą tešlą? :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Bandykit, dar kokiu uogu imaisykit turetu neblogas pyragas gautis. Arba tiesiog ant virsaus migdolo riesuto ploksteliu galima uzberti.

    AtsakytiPanaikinti
  11. va ką tik ištraukiau iš orkaitės ...mmmm...puikus receptas !! 10 balų!! man gavosi 17 didelių keksiukų formoje su skylute...Skonis puikus, užtenka ir drėgmės, ir saldumo, ir išvaizda puiki..žodžiu, dėkui, kad pasidalinot tikrai geru receptu.
    aš 1/3 paprastų kvietinių miltų pakeičiau "karališkais " ..šitas "triukas" niekada nenuvilia :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Gal kas galetu pasidalinti ziniomis,kur galeciau rasti sitas formeles😊Jau dvi dienas neislendu is interneto,bet niekur nerandu butent tokiu.labai dekui is anksto.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails