2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Linco pyragas

Laaabai skanus, bet be galo ir trapus :) Sakyčiau paprastas trupiniuotis, vien dėlto jog jis nėra toks trapus, bus dažniau mano namuos kepamas. Šiam išsikepti reikia (24 cm formai, nors aš tik 22 cm ėmiau):


70 g maltų riešutų (ėmiau migdolinius)
140 g miltų
šiek tiek cinamono
60 g cukraus
140 g sviesto
1 kiaušinio trynio


pusės stiklainio kepiniams skirto džemo (aš dėjau abrikosų)

Iš pagrindui skirtų produktų pasidaryti tešlą (aš kombaino pagalba tai padariau), įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti šaldytuvan mažiausiai 2 val. Tada 1/3 tešlos atsiskirti- bus viršaus tinkleliui ;)
Tešlą išsikočioti įdėjus tarp maistinės plėvelės ir iškloti tartės ar tortinės formą, taip pat padarant ir kraštelius. Ant viršaus paskleisti džemą o ant jo likusią tešlą, plonai iškočiotą ir supintą tinklelio forma. Pašauti į įkaitintą iki 190° orkaitę 25-30 min.  Iškepusį leisti galutinai ataušti, apibarstyti cukraus pudra ir tik tada susipjaustyti. Skanaus!


Šaltinis: čia 

13 komentarų:

  1. Ar čia tas man pažadėtasis gabalas? Gali manyti, kad jau neliko. :-)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O tai kavos nepadaryti prie jo? Tu čia taip slaptai apsisukai vėl :P

      Panaikinti
  2. Koks sekantis pyragas? Palauksiu kavos prie jo. Matai, jei lauksiu, bijau, kad suporcijonuosi per mažais gabaliukais. O čia pasiimu pusę pyrago iš pirmos nuotaukos ir varau. O pavėlavusiems liks tas mažas kąsnelis iš paskutinės. :-)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Planuoju šokoladinį tortą :) Dabar patraukė ant tos srities :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man tinka! Beje, oreo sausainiai jau namuose, kepsiu ta brauni vyro gimtadieniui. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ojojojojoi, kai pamaciau sita pyraga ir ta su oreo, tai taip ir norisi greiciau namo ir i virtuve uzsidaryti! :) labai graziai ir skaniai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aciu, palinkejimas issipilde :)
    http://vicky-viktorija.blogspot.com/2012/01/linco-pyragas.html
    labai patinka, tik kitakart zymiai maziau cukraus naudosiu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nai nai koks greitumas!
      Jau aš mažinau saldumą jei ką :) Matai, man prie pieno ar kavos buvo liuks. Čia daug ir nuo uogienės saldumo priklauso. Kepinių džemai yra žiauuuuuriai persaldinti...bet skanūs :)

      Panaikinti
  7. kitakart minimaliai cukraus desiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tikrasis Linzer pyragas gaminamas truputely kitaip, ir uogiene TIK raudonuju serbentu...na is bedos avieciu :) Jusu gerbeja is Austrijos ;)!Linkejimai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už linkėjimus!
      Tikiu, kad tas tikrasis kitaip kepamas.Manau jog kiekviena šeima net savo receptus turi! Bet kaip randu aš org. užvadinus receptus, taip ir palieku tada. Gi tie tradiciniai patiekalai visu kepami ir tobulinami. Pas mane dažnai ir lentynų turinys dar receptą "keičia" :)

      Panaikinti
    2. Del to ir megstu jusu receptus panagrineti, nes as pati labai bijau :) nuo recepto turinio nuklyst. Eksperimentus virtuveje darau retai, nors tarkim Linzer pyraga, susitobulinau is triju receptu, ir dabar turiu "Linzer Schnitten auf meine Art" :)...beje tai mano megstamiausias pyragas, valgau kol sirdis apsala :)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails