2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Lašiša stiklainyje

Visiškai atsitiktinai užtikau blogą "Vaikai ir vanilė". O labiausiai džiaugiuos, kad iš ten išbandyta lašiša pranoko mano lūkesčius ir tokia puiki buvo ♥ Tai iškart ir mano 2011 atradimas bus :) Valgėm, kad nes ausys linksėjo. Taigi mums reikia 2 stiklainiukams, 0,5 l talpos:

~600 g šviežios lašišos
2 v.š. rupios druskos
1 v.š. cukraus

1 v.š. kalendros sėklų
1 v.š. cielų pipirų
4 lauro lapų
kelių šviežio čiobrelio šakelių
2 morkų
2 raudonųjų svogūniukų
aliejaus iki kol žuvytę gerai apsems (aš nepyliau alyvuogių, nes nenorėjau jog žuvytė alyvuogių aliejaus skonį įgautų. Kuo puikiausiai tiko distiliuotas aliejus ;)


Žuvytei nupjauti skūrą ir supjaustyti ~ 1cm storio juostelėmis. Druską susimaišyti su cukrumi ir gerai įtrinti žuvytę. Gabalėlius dėti į sausą indą (galima ir keliais sluoksniais), sandariai uždaryti ir statyti iki 18 val šaldytuvan.

Kitą dieną žuvytę gerai nuplauti po šaltu vandeniu. Morkas bei svogūnus susipjausyti plonais griežinėliais.
Dabar belieka į stiklainiukus sluoksniuojant sudėti žuvytę, morkas bei svogūnus, apibarstyti prieskoniais ir užpilti aliejumi, kol šis žuvytę padengs. Kiek pakratyti ar paspausti, kad neliktų tuščių ertmių. Uždaryti ir padėti šaltai bent pusei paros.   

Aš tuo pačiu ir bulvikes užsimarinavau (kaip Aušra ir patarė). Ėmiau ekstra mažesnes, kurias viriau gerai pasūdytame vandenyje, kol šios suminkštėjo bet nepervirė. Perpjoviau per pusę, sudėjau tų pačių prieskonių bei dar 2 a.š. balto vyno acto (vienam stiklainiukui) ir palikau pasimarinuoti. Gėris ♥ Ačiū Aušra už tokią puikią idėją!!!

Šaltinis: čia  

10 komentarų:

  1. jauciu kaip cia skanu, nes atrodo nuostabiai <3
    noriu isbandyti, paragauti, lauksiu akcijos lasisom :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kokia tu išgražėjus savo profiliu!!!!!!!!!!!!

    bandyk lašišą, tikrai liuks ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonele, lasisa atrodo super!!! aciu, kad isbandei!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aušra ačiū Tau, kad pasidalinai tokiu puikiu receptu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip manai, kiek ta žuvytė gali taip užmarinuota būt? Pasidariau dvigubą normą ...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mes suvalgėme per keturias dienas. na dar kokia dieną palaikyčiau, bet daugiau tai tikrai ne ;)
    P.S. o tu ir į profilį nuotrauką įsidėjai :o liuks ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Rimtai? Tuomet kviečiu ant lašišos :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Skanumėlis! Išbandyta ir visiems rekomenduotina! :) Ačiū! ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As jau irgi dziaugiuos sventemis, nes tada ja irgi gaminsiu :))

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails