2011 m. spalio 1 d., šeštadienis

Dorados, bandelės & aioli

Tai maistas mano sielai ♥
Doradas ruošiau kaip ir dažnai: gerai įtryniau druska bei pipirais. Į vidų pridėjau petražolių, rozmarino šakelę, citrinos griežinėlį bei česnako skiltelę. Kepimo skardą išklojau folija, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi, pridėjau taip pat (kaip ir vėliau ant žuvytės) citrinos riekelių, česnako skiltelių, rozmarino šakelę bei patražolių. Paguldžiau žuvytes ir pašoviau į 180° ~45 min. 
Prie jų labai tiko: pikantiškos bandelės , į kurių tešlą 3 saulėje džiovintus ir marinuotus pomidorus įmaišiau & aioli , į kurį smulkinto baziliko lapelių bei petražolės įmaišiau :) 

Skanaus!

7 komentarai:

  1. eik tu sau!!!!!!! va cia tai pusryteliai !!!Tobula, saunuolyte! As uzsukau bandeliu su obuolliais receptuko,einu kept :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O jau indelių gražumas, dailumas! :) ir viskas taaaip skaniai atrodo, mm..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Esu girdejus,kad Dorada labai skani zuvis,bet neteko dar ragauti,nes pas mus jos nebudavo,va tik pries savaite kaip tik uzmaciau reklamoje,kad atsirado ir cia,pulsiu isbandineti,bet as labai atsargiai ir su nepasitikejimu ziuriu i citrina,ar nesugadins man zuvies skonio...? As ant dienu cia taip skumbre sumasciau pasikepti orkaiteje,ipjoviau keleta pjuviu zuvyje ir i juos idejau po skiltele svoguno ir citrinos,tai kaip man neskanu buvo,rugstu,feee...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ilona: tikiuos pavyko bandeles ;)

    Redute, indeliai seniai is atostogu Turkijoje parsivezti. Tu kaip tokiu gaminiu profe iskart ju grozi pastebi ♥

    Skandinave: zinok cia skonio reikalas ta citrina. As jos kai daug prideta tai irgi nemegstu. Bet cia tik keli griezineliai, tai jie toki minimalu akcenta priduoda. Zinoma gali isvis jo nedeti ;) O dorados yra geris ♥ Labai skani zuvyte. Tiek grilinti, tik siaip orkaitej kepti. Islieka visada tvirta! Tikrai verta isbandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Idealu! Mano svajonių pietūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kazkodel man dorada neskani:(((

    AtsakytiPanaikinti
  7. sitaip paruosta dorada galima pavolioti i miltus ir trumpai apkepti keptuveje,o tada sauti i orkaite15 min,skanumelis,gaunasi traski plutele, o viduj sultinga ..

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails