2011 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Nekeptas balto šokolado tortas

 
Mielieji, visus su praėjusiomis šventėmis ♥ Jos buvo pas mus labai turiningos, mielos ir gražios. Didžiausi linkėjimai į Daniją ♥ 
Šį tortuką taip pat švenčių proga kepiau. Puikus, patiko visiems. Aš tik dariau  iš 3/4 recepto, kadangi tiek masės puikiai į 18cm tortinę formelę tiko. O 20cm tortinei formai reikia:

220 g balto šokolado
250 g grietinėlės
4-5 želatinos lapelių (arba 6 g miltelių)
pakelio damų pirštelių ( ~200 g)
250 ml pieno
3 kiaušinio trynių
40 g cukraus
braškių (arba kitų sezoninių uogų)

Pasiruošti tortinę formą: dugną iškloti kepimo popieriumi, šonuose sustatyti damų pirštelius, atitinkamai juos galuose nupjaunant. Nupjautus galiukus paskleisti ant tortinės dugno. 

Želatiną užsipilti vandeniu kaip nurodyta ant pakuotės. 
Pieną užsikaitinti beveik iki virimo. Kiaušinio trynius išsipakti su cukrumi iki baltumo. Toliau plakant supilti karštą pieną. Šią gautą masę dėti atgal ant ugnies ir nuolat maišant kaitinti kol ši tirštėti pradės. Jokiu būdu jos neužvirti!!!   Į ją įmaišyti išspaustą želatiną ir užpilti viską ant smulkinto šokolado. Maišyti kol masė vientisa bus ir leisti praaušti.

Grietinėlę išsiplakti iki standumo ir atsargiai sujungti su šokoladine mase. Pusę šios masės pilti į paruoštą tortinę formą ir statyti 15 min šaldytuvan. Ant pastingusios sudėti uogas ir užpilti likusia šokolado mase.
Statyti šaldytuvan mažiausiai 5 val o geriausia per naktį. Kitą dieną pasidekoruoti kaip širdis geidžia ir mėgautis nuostabiu tortuku. Toks tikras vasaros saldumynas: nepersunkus, su lengva uogų rūgštele.

Šaltinis: čia 
**********
Mačiau, kas išbandė :)

Imbieriniai sausainėliai

36 komentarai:

  1. Mmmm norėčiau tokio saldėsio - kaip tik po makaronų vakarienei nieko saldaus neturiu :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. norejau pasitikslinti, ar tikrai kiausinio tryniai reikalingi? ne baltymai?
    Aiste

    AtsakytiPanaikinti
  3. Žinok Indre aš irgi vakar iš spintos "gaidelio" sausainių traukiaus :)) Tokie tortukai ilgai neužsilaiko :D

    Aiste: taip, dedas tryniai. Jie kaitinami sutirština masę ;)

    Rennie: ačiū, bet žinok ir skonis puikus!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oho! Bus idealus vyro gimtadieniui (balto 6okolado ir grietinėlės mėgėjas), jeigu tik pavyks rasti tų deficitinių damų pirštelių :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Koks grozis... Ir kaip dziugu matyti toooorta :))) Jau pirma nuotrauka tai is koto vercianti ♥

    AtsakytiPanaikinti
  6. ohoho, koks grozis! o ir skoniu neabejoju!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Giedre: sėkmės beieškant pirštelių! Man tai neįtikėtina kad jie vis dar LT deficitiniai, kai čia kiekvienoj pardėj jų prikrauta :o

    AJ: būtų daugiau tortų valgytojų namie, tai kitaip ir mano bloge atrodytų! Bet deja deja...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jaučiu bandysiu jį gimtadieniui ir nešiuos į darbą ;) O pirštelių IKI tai tikrai turėtų būti...kaip kitur, nežinau.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Laura: sėkmės bedarant, tikrai lengvai sukonstruojamas. Tik pats pieno masės kaitinimas,pastoviai maišant, gal kiek nuobodus...na bet skonis atperka viską ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. kaip as jo nemaciauuuuuu!! kazkaip daba pamisau del nekeptu tortuuu, ir vel saugaus oje... :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Zinok, patariu sita kepti pirma! jis idealus ♥ skanesnio dar nesu valgius... va, pasidariau sau reklamos :p

    AtsakytiPanaikinti
  12. Jusu sis tortas nuostabus, bet deja man nelabai gavosi, vietoj zele lapeliu naudojau paprasta zele, bet kai pyliau ta mase ant tu sausainiu, jie man visi pakilo nuo dugno, susimaise su visa teslos mase, pas Jus jie kiek matau pagal nuotraukas graziai ant dugnos, nesuprantu kodel man taip jie iskilo, gal juos reikia labai glaudziai sudeti viena prie kito? vienu zodziu gavos kose :) Pirmas blynas ir prisviles :)))

    AtsakytiPanaikinti
  13. Vakar taip pat valgėme šį tortą. Super! Tik teko laikyti šaldytuve iki pat valgymo. Nes ištraukus ankščiau pradėjo skystėti masė, kai tokie orai. Nors ir dėjau daugiau želatinos (ne 6 g).
    Vika, man nekilo sausainiai, nes masę gražiai šaukštu išpilsčiau ant sausainių. Nors ir paprastai pilant kažin ar kiltų, nes ji tiršta, ne skysta buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Vika: žinok, kaip ir anonimiškas rašo, aš nežinau kaip tau viskas galėjo susimaišyti, nes pilama masė ganėtinai tirštoka. Aš ant dugno dėjau sausainių likučius ir iš lėto pyliau masę... galbūt masė nebuvo pašaldyta...hm... na, tikiuos nors skonis nenuvylė ;)

    Anonimiške: labai džiaugiuos kad patiko! Taip, pritariu prie 30° nelabai ir želatina nori savo darbą atlikti :DD

    P.S. želatinos būna tai stipresnės ir silpnesnės. Aš naudoju tik Dr. Oetker, man ji patikimiausia ir nenuvilia...

    AtsakytiPanaikinti
  15. O saldytos atitirpintos uogos tiktu,ar butu nuo ju perskysta?

    AtsakytiPanaikinti
  16. O saldytos atitirpintos uogos tiktu,ar butu nuo ju perskysta?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Zinok nesu didele eksperte kas liecia zelatina. Gali tiesiog nedeti isvis jokiu uogu, tortas ir taip tirps burnoje ;)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Nu man regis tos uogos labai pagyvina torciuka,ziuresiu gal nusipriksiu tu ale svieziu,dirbtinai augintu...

    AtsakytiPanaikinti
  19. Tavo teisybe, uogos pagyvina tortuka. As neseniai serbentu pirkau, zinok skanus buvo! Tavo vietoj gal kokiu avieciu pirkciau, jie skanesni nei braskes tos dirbtines ;)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Jei tik rasiu,butinai :) Parasysiu,kas gausis :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Okidoki, laikysiu kumscius kad tik pavyktu!

    AtsakytiPanaikinti
  22. Išbandžiau ir aš šitą tortą. Dariau didesnėje tortinėje (26 cm skersmens), tad pakeičiau ingridientų kiekius; sumažinau grietinėlės kiekį, nes pati nelabai jos mėgstu. Neatidžiai perskaičiau receptą ir gautą skystą masę pyliau ant sausainių ir po to ant braškių, tai man truputį viskas susimaišė ir sausainiai permirko. Aišku skoniui tai nesutrukdė. Kas ragavo - visi gyrė. Ateityje bandysiu dar gaminti su avietėmis ar mėlynėmis. Ačiū už receptą :)
    Nieko prieš, kad įkelinėju į savo blogą patiekalus, paruoštus pagal Jūsų blogo receptus? (tada įkeliu Jūsų blogo nuorodą)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Justyna: šis tortas turi savo tokių kabliukų. Bet skonis atperka viską ♥ Džiugu, kad patiko. Tie keli pakilę sausainiai manau nepakenkė.

      Žinoma, jog gali kelti į savo blogą receptus. Jie gi ne mano ;) Aš pati taip pat iš kitų idėjas imu :)

      Panaikinti
  23. Laba diena,norečiau pasidaryti šita grožybe,tik iškilo vienas klausimas,ar imaišant grietinele i šokolado mase ši turi buti visiškai ataušusi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jinai turi buti gerai atausus, kad grieinele nepasileistu ;)

      Panaikinti
  24. Labas vakaras,

    si vakara gaminau jusu tortuka, tik man mase gavos skysta:( dejau daugiau zelatinos, lyg jau pastingo, bet gal galetumete pasakyti kodel ji tapo skysta, net pienas su kiausiniais, cukrumi, nesutirstejo :) Aciu uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Siame torte visas sunkumas butent ta kiausiniu mase. ja reikia butinai sutirstinti kaitinant. Labai varginanti procedura, bet tikrai tikrai tirsteja. Esu jau ne karta ji darius, nes tai vienas skaniausiu tortu. As tokiu principu tiramisu su baltu sokoladu darau, tai taip pat kazkas nerealaus <3
      Palinkesiu sekmes, jei dar kada bandysit ;)

      Panaikinti
  25. Pienas su kiausiniais tikrai sutirsteja, tik reikia kantrybes.. visu pirma dingsta putos, o tada pradeda tirsteti. Kremine mase daznai dar suskysteja jei grietinele imaisai I siltesni krema, siuo atveju pieno-kiausiniu. Zelatina aisku sustingdins, taciau kremas "sukrenta". Mano tortukas laukia vakaro, bet jau zinau kad skonis geras :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Nieko profesionalaus cia nera, tik bandymu ir atradimu rezultatai :)
    P.s. tortukas jau sunaikintas-pataikiau netycia vyrui pagaminti, o po to suzinojau, kad cia, de, siandien tevo diena :) as truputi koregavau: dejau 9 g zelatinos ir 400g grietineles. Konsistencija puiki gaunasi ;) Rekomenduoju ;)

    AtsakytiPanaikinti
  27. niu jau buvau issigandusi, kad neisejo sitas tortukas :( niekas nesutirstejo, nestingo, pagrindas pakilo i virsu.. bet trumpam idejau i saldytuvo kamera ir viskas taip puikiai sustingo :) dziaugiuosi :) dar siek tiek pakoregavau ir idejau netik braskiu, bet ir apelsinu ir uzliejau braskiu zele :) ryt ragausiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Tik paragavom ir iškart nusprendėm-vienas skaniausių. Jau galvoj sukasi įvairių variacijų su žemuogėmis, mėlynėmis. Žodžiu, iškart įsimylėjom :)
    Ačiū ♥
    P.S. Sausainius pati kepiau, net nežinau masinės gamybos skonio.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O taaaaip, jei sis tortas pavyksta, tai jis nuostabus <3
      P.s. nepatikesi, bet esu tingine keptis viska namie. Visai neblogos gamybos damu pirsteliu perku :))

      Panaikinti
  29. As paklausti noriu. Ka reiskia isspausti zelatina? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kadangi as naudoju zelatinos lapelius, siuos reikia isbrinkinus isspausti, kad vanduo isbegtu (ko pvz. su milteliais daryti nereikia).

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails