2011 m. balandžio 16 d., šeštadienis

Pusryčių bandelės su saulėgrąžomis



Labai skanios bandelės. Labai sočios, maniškiui jos kiek per sveikuoliškos na bet ką tie vyrai išvis supranta :)) Žodžiu gaunas jos 8 o reikia:

35 g raugo starterio
265 g miltų tipo 550
105 g pilno grūdo ruginių miltų
50 g saulėgrąžų
240 g vandens
15 g aliejaus
8 g druskos
5 g šviežių mielių

Visus produktus (išskyrus druską) susidėti į kombaino indą ir minkyti tešlą 1 greičiu pirma 5 min. Tada greitį pagreitinti iki 2 ir toliau minkyti 10 min. Suberti druską ir dar minkyti nuo 5 iki 10 min. Ji turi gražiai atšokti nuo indo sienelių. Neišsigąsti jei tešla bus vis dar lipni. Kiek esu visko su ruginiais miltais kepus, tai tešla visada lipnesnė yra ;)  Dabar uždengti ir palikti ją 1 val pailsėti. 

Tešlą lengvai rankomis perminkyti ir pasidalinti į 6 ar 8 dalis. Susiformuoti bandeles ir sudėjus ant kepimo popieriaus pridengti rankšluostėliu ir padėti šaldytuvan 10-12 val. Ryte belieka orkaitę įsikaitinti iki 250° (bandeles kol orkaitė šyla taip pat palaikyti kambario temperatūroj), statyti indą su verdančiu vandeniu į apačią ir įpjovus bandelių viršų pašauti kepti. Po 10 min karštį sumažinti iki 220° ir pabaigti kepti jas. Tai užtruks 10 min. Skanaus!
Šaltinis: čia 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails