2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Glazūruotos vištienos blauzdelės

Seniau norėjau išbandyti šį pas AJ-receptai rastą vištienos blauzdelių receptą :) puiku, skanu. Čili su saldžiarūgščia glazūra- tobula ♥ Mes valgėme prie bulvių košės ;) O ėmiau:

5 vištienos blauzdeles
3 česnako skilteles
druskos, pipirų
čili pipiriuko
džiovinto baziliko bei džiovinto paprastojo raudonėlio

Glazūrai: ~ 1 v. š. sviesto
                     1 a.š. rudo cukraus
                     1 a.š. garstyčių 
                     3 v.š. šviežiai spaustų apelsino sulčių 

Vištieną įtrinti prieskoniais ir palikti pora val pasimarinuoti. Geriausia per naktį ;)

Pasidarome glazūrą: sviestą ištirpiname, suberiame cukrų ir maišydami kaitiname kol šis ištirps. Supylę sultis bei įdėję garstyčias išsukame viską iki vienalytės masės. 

Kepimo indą gerai įtrinti sviestu, sudėti blauzdeles ir aptepti glazūra, kurios dar čiut pasilikti. Aš turėjau rozmarino, tai šakelę irgi įmečiau. Pašauti į įkaitintą 200° orkaitę ir kepti kol blauzdelės įgaus gražią spalvą ir bus aišku iškepę :) Karts nuo karto reikia aptepti likusia glazūra!

6 komentarai:

  1. Miela autorė, puikus receptai, "skanios" nuotraukos... Bet jau kalba, kalba... mama malė, tėtė kalė. Siaubas! Jokios sakinio konstukcijos, kableliai - tikri nežinomieji. Labai gaila... Kaip kalbame, taip ir mąstome.

    AtsakytiPanaikinti
  2. :DD tep tep, gerai Jums spręsti anonimiške kai žmogaus nepažystate :DD rašau kaip moku, kiek mokykloj išmokino ;) Nemėgau nei vienos lietuvių mokytojos, bet gaudavau keistai 9 balus vis :)) ir net diplomą turiu :)) tep tep :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nenoriu įžeisti, bet ,,nepažįstate'' rašomas su nosine, o ne ilgąja. Ir kablelių jūsų kalboje pasigestu. Tačiau žinau, kad gyvenate ne Lietuvoje bei vertinu jūsų receptus, todėl į kalbos klaidas didelio dėmesio nekreipiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pastebejau , kad kepimo laikas nenurodytas, receptas patiko, bet tokiunetikslumu radau .

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na zinote jei norite prie ko prisikabinti tai visada rasite ;) Gi vistienos kepimo laiko priklauso ir nuo blauzdeliu dydzio. Gal man uztruks 45 min o Jums visu 60 prireiks. Paprasciausias budas yra durti sakute ir ziureti kiek minksta ir iskepus mesyte yra. Sekmes ir toliau kepime!

      Panaikinti
  5. miela aguonele ,niekada neyinojau kad taps mano hobbz virtuve ,negaliu skusti savo gaminimu ,bet kai pasiruosi hobui ateina ir pagalbininkai ,nesvarbiu kaip tu ten rasai man su tastatura irgi klaidos gaunasi,as jas kartais net praleidziu,man svarbiu kad tu man labai daug kur padedi mano hobui tobulinti ,galima visada pasitarti ,visada randu ideju ,ir stebiuosi kaip zmones laika praleidyia ieskdami kituose prie ko prisikabinti,gal aguonele cia lietuviskas pavzdas ,a tiesa gal ir as jau pagaliau rasiu laiko puslapiui atidarymui ,tik bijau klaidas daryti ir kitomis kalbomis rasyti.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails