2010 m. rugsėjo 3 d., penktadienis

Aviečių sirupas


Aš irgi noriu sudalyvauti aviečių savaitėje :) Kadangi šį sirupą verduos jau antrą kartą, tad puiki proga ir su Jumis pasidalinti receptu. Aš mėgstu tokį sirupą į šampaną įsipilti ar ant jogurto, net arbata skani gaunas. O norint ~200 ml sirupo gauti, reikia:
120 g aviečių
85 g rudo cukraus
100 g balto cukraus
30 ml šviežių apelsinų sulčių
200 ml vandens

Į puodelį supilti vandenį bei apelsino sultis, suberti cukrų ir virti vis pamaišant ant silpnos ugnies 30 min, kol skystis sutirštės.
Į tą laiką, kol sirupas verda, susiblenderiuoti avietes. Į sutirštėjusį skystį sudėti šias ir išmaišyti. Dabar per sietelį gerai perkošti, kad neliktų jokių sėklyčių, supilti atgal į puodelį ir užvirti. Belieka susipilti į pasiruoštą tarą ir atsivėsinti. Sėkmės išbandant ;)
Pasikoreguota pagal šį receptą.

**********
Mačiau, kas jau išbandė :

Dalios svetainė

10 komentarų:

  1. O kiek uogas laikyti tame sirupe prieš perkošiant per sietelį?
    Jau įsivaizduoju kaip čia skanu...Mmmm ...
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  2. idomiai, idomiai, kvapas turbut uzmusantis viska! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Fausta:
    na tu uogas ar taip ar taip sublenderiuoji. Tai kai viskas su skysciu i vientisam mase pasidaro ir perkosi. Jei nori gali uzvirti viska ir tada perkosti ;) ir vel tada uzvirti.

    Dalija:
    zinok ne tik kvapas bet ir skonis. Nu man taip skanu, taip intensyvu. Siandien lenku parduotuvej nusipirkau grudetos varskes, tai isipyliau sirupo ir ... apsvaigau nuo sknaumo :DD nera ka lyginti su pirktine grudeta varske kur su uogienem visokiom buna. Naturalumas toks jaucias!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Isdidziai pareiskiu - vakar viriau! :DD Na ka, eilini karta priimk pagyras, aguonel :)Super, ir skonis, ir kvapas. Truputi koregavau proporcijas pagal save. Ir aisku kieki dariau diiiideli, nes jau maciau, kad skanu bus :DD Aciu uz receptuka!

    P.S. Trauktine irgi uzpilta stovi :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aciu AJ, net israusti galima... sakai didinai kieki? as tai pabijojau kad neissilaikys, jei tara negerai sterilizuota bus, delto is mazo kiekio vis viriaus.Bet skonis puikus ♥ o su trauktine tai palauk, kad tikrai gera gautus!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na as pagalvojau, kad sitiek cukraus, tai tas pats, kas uogiene bus. Manau turetu stovet. Butelius su soda isploviau. Tiesa, vakar dar pasidariau, nes avieciu buvo :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nu ir saunuole tu !!! as jau viskas, su visokiais virimais/konservavimais uzbaigiau sezona :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Atsiliepimas del sirupo issilaikymo - turiu dar jo iki siol, skonis toks pats. Laikiau saldytuve. Tik paskystejo siek tiek. Bet siaip - issilaiko puikiai, siaip metais vel darysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tai kodėl pirma sumaišome sutrintas uogas su išvirtu sirupu ,o vėliau perkošiame per sietelį ,kai reikia pirma pakaitinus uogas perkošti per sietelį o tada pilti cukrų ar dar kažką?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails