2010 m. rugpjūčio 29 d., sekmadienis

Keksiukai su slyvomis

Prisizadejau praeita savaite iskepti kelis skanumynus su slyvomis. Indres keksiukai jau garuoja :) tesla nesaldziau kaip raso recepte, nes tiesiog nesupratau kam tai reikalinga. Bet siaip patiko labai, tik sakyciau jog slyvu reiketu dar ir i pacia tesla imaisyti, nes man tos pusiukes permazai buvo :) Taigo norint issikepti 10 nemazu keksiuku reikia:

100 g minksto sviesto
100 g rudo cukraus
50 g balto cukraus
2 dideliu kiausiniu
1 a.s. kepimo milteliu
200 g miltu
ziupsnelio druskos
slyvu

Minksta sviesta mikseriu issukti iki purios mases kartu su rudu bei baltu cukrumi. Tada imusti kiausinius, po kiekvieno gerai paplakant. Org. recepte dejos citrinos zievele, bet as jos neturejau ir nedejau ;) 

Miltus susimaisyti su kepimo milteliais ir isijoti i gauta sviesto mase. Atsargiai sluotele sujungti viska.  Va cia kita karta butinai deciau dar smulkintu slyvu. Gauta tesla deti i keksiuko formeles, uzdeti puse slyvos ir gerai ispausti, nes vistiek kepant jos iskils ;) 

Pasauti i ikaitinta 180° orkaite 20 min. Skanaus ir aciu Indre :*

7 komentarai:

  1. grazu! ir slyvu ir keksiuku jau ilga laika neragavus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Valgiau aš Indrės keksiukus, tikrai labai skanūs, bet jos slyvos gerokai didesnės buvo, todėl jeigu būtų dar įpjaustyta į tešlą, tai jau vien rūgštelė jaustųsi. Čia gal reiktų labiau orientuotis į slyvų dydį

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu Dalija :)

    Forelle:
    as namie irgi didesniu slyvu turejau,bet kazkaip pabijojau deti nes maniau uzspaus tesla ir si neiskils. Kadangi as nedejau citrinos zieveles, tai slyvos tesloje tikrai nepamaisytu ;) Man kepiniai su slyvomis turi buti rugstesni :) kas be ko skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai labai gražūs... geriu arbatą, tai taip norisi vieno :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Čia keksiukų tešla nužiūrėta nuo klasikinių madeleine keksiukų. Gaminau aš jas ir su šaldymu ir be, tai su šaldymu daug lengvenės ir puresnės būną. Tikrai nežinau, kas ten įvyksta - gal sviestas vėl ten kažkaip sušala labiau ir kepdamas purina tešlą?
    O šiaip labai smagu, kad išbandei :) aš tai tik pabandymui pirkau slyvų, tai tiek ir tedėjau - buvo rūgščios kaip citrina, dėl to nebūčiau dėjus daugiau. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sima:
    deja jau nebera (:

    Indre:
    matai kaip idomiai, as gyvenime dar nesaldzius keksiuku teslos. Nu reiks kada pabandyti. O slyvos yra geris ♥

    AtsakytiPanaikinti
  7. Cia gal reiktu pas patyrusius kulinarus skaityt, ka tai duoda, nes ana teorija tik mano :) nes nu o kam saldom trapia tesla? Manau irgi del sviesto... Del slyvu 100proc sutinku - siandien ryt turiu iskept slyvu aukstynkoji :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails