2010 m. liepos 18 d., sekmadienis

Mieliniai keksiukai su sokoladiniu idaru ♥

Kazkada radau recepta, kuriame dedas sausos mieles su kepimo milteliais. Ikitol nezinojau kad ir tokiu stebuklu yra pirkti :) Na ir zinokit isbandziau sias mieles! Nezinau ar nuo to, bet keksiukai gavos puruciai nors mazai kildinos ir kas labiausiai man patinka tesla tokia smagiai plesanti gavos :) O keksiukams reikia ( iseina 14 nemazu keksiuku, as kepiau is puses kiekio. Recepta visiems 14-ai rasau:

1 pakelio sausu mieliu su kepimo milteliais 
50 g cukraus    
375 g miltu
ziupsnelio druskos
200 ml silto pieno
nutellos kiekvienam keksiukui po 1 a.s.
Aptepimui: kiausinio trynio & slakelio pieno
 

Susimaisyti miltus su mieliu misiniu, cukrumi ir druska. I sia mase supilti silta piena ir viska mikserio pagalba ( antgaliai teslai minkyti) uzmaisyti. As kokias 5 min tesla minkiau. Tada uzdengti ir leisti siltai 30 min pakilti. 

Pakilusia tesla dar karta rankomis perminkyti ant lengvai miltuoto stalo. Ji bus labai maloni :) Dabar belieka pasidalinti tesla i 15 gabaliuku. Kiekviena gabaliuka rankomis pasitasyti, kad gautus kaip mazas blynas. Ant jo deti sauksteli nutellos ir atsargiai "sulipdyti". Deti i keksiukam skirta forma sulipdyta apacia i dugna( jei tai silikonines, be problemu jie iskepe issiims. Metalines reikia istepti sviestu!). 

kai taip visi 14 keksiuku sudeti bus, is 15 gabalelio pasidaryti 14 mazu rutuliuku, kuriuos tiesiog uzdeti ant keksiuku. Viska aptepti kiausinio trynio & pieno plakiniu ir pasauti i ikaitinta 180° 25 min. Skanus tiek silti tiek salti, net ir antra diena minksti! Beje, mielinius kepinius as laikau visada ranksluosteliu pridengus, kad jie neisdziutu ;)

Saltinis: zurnalas VIVA Nr.04.2006 

2 komentarai:

  1. atrodo labai dailiai... tokiu mieliu nesu macius pas mus, bet buvau skaicius, kad i mielines teslas kepimo milteliu deda

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neringa:
    aciu ☺. Aha as irgi turiu dar spurgu recepta, kur ir mieles ir kepimo milteliai dedas.
    Manau kad ir pas jus turetu buti tu mieliu pirkti, nes nemaciau ko PL nebutu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails