2010 m. liepos 4 d., sekmadienis

Risoto su lasinukais & zirneliais

Lengvas vasaros maistas... gamyba uztrunka siek tiek, na bet skonis atperka viska. As sunaudojau:

1 pakeli lasinuku juosteliu ( 125 g)
1 svoguna
250 g risoto ryziu
1/2 puodelio balto vyno
~ 650 ml vistienos sultinio
1 puodeli saldytu zirneliu
gera sauja parmezano surio
ziupsneli druskos ( ziureti, kiek surus lasinukai yra)
kelis ciobrelio stiebelius
skiltele cesnako
2 v.s. sviesto

Svoguna susismulkinti ir kartu su lasinukais susideti i storadugni puoda, ikresti sauksta sviesto, ciobrelio lapeliu primesti ir kepti kol svogunai taps skaidrus ir siaip beveik visas skystis isgaruos. Supilti risoto ryzius, atsukti vidurine ugni ir kepinti kol sie taps skaidrus. Uztruks kokias 2 min. Viska uzpilti vynu ir maisant leisti troskintis ant silpnos ugnies. Kai skysciu nebeliks, uzpilti 1/4 puodelio sultinio ir vel maisant leisti troskintis...ir taip toliau, kol sultinio dar 2 uzpylimams beliks ir ryziai daug maz isvire bus. Belieka tada suberti zirnelius ir sultini ir iki galo maisant troskinti. Viskas uztrunka ~ 45 min.

I jau paruosta mase ispausti cesnako skiltele, sudeti likusi sviesta bei parmezano suri, ismaisyti ir patiekti ;) Skanaus!

Ideja : zurnalas "Lecker"Nr.6.2009

3 komentarai:

  1. Aguonele,gal turite tartaletes recepta su braskemis ar kitomis vasarinemis uogomis,labai noreciau isbandyti.Is anksto dekoju.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Klausykitės, aš risotto iki šiol neuosčius ir negaminus (čia, vadinas, itališkos virtuvės gerbėja esu, haha :)) Tik skaitau tinklaraščiuose ir spaudoj, skaitau, bet gi vis. Kada nors :)

    Nuotrauka smarkiai apetitiška!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiskas gal ir rasciau koki receptuka, bet idesiu tai tikrai nezinau kada nes siuo metu labai uzsiemus. bet prizadu, kai tik laiko atsiras butinai nepamirsiu ;)

    Jurgita aciu! na manau laikas paciau jau isbandyti butu ;) kartais man nedaverda iki galo, nes nusibosta maisyti, kartais buna nuostabaus skonio... cia jau kaip nuotaika virimo metu yra :DDD bet skanu!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails