2010 m. kovo 14 d., sekmadienis

Užtepėlė, inspiruota viduržemio jūros virtuvės

Nežinau, bet šeštadieniais apsipirkinėti yra kartais kančia... vakar nusipirkom šviežios ciabattos su alyvuogėm ir tada taip norėjos pas italą visokių užtepėlių pasiimti, bet ... bestovint eilėj ir matant jog ji nei velnio nejuda, mojau ranka ir sugalvojau pati ką nors susimaišyti. Nenusivyliau ;)  Užtepėlę dariau iš to, ką radau šaldytuve :
1 indelio tepamo varškės sūrio ( 175 g)
5 džiovintų & marinuotų aliejuje pomidorų
10 juodų alyvuogių
1 a.š. sambal oelek ( čili pasta, bet aišku jei turima šviežio ar džiovinto čili galima įdėti)
2 a.š. petražolių
1 a.š. aliejaus nuo džiovintų pomidorų
šviežių pipirų
Džiovintus pomidorus, petražoles bei alyvuoges dėti į smulkintuvą ir susmulkinti smulkiai. Tada belieka varškės sūrelį sumaišyti su jais, paskaninti pipirais bei įpilti aliejaus, kad būtų minkštesnis. Skanaus!

4 komentarai:

  1. Labai mėgstu pusryčiams visokiausias užtepėles ir ypač džiovitus pomidoriukus.Reiks būtinai išbandyti šį receptą.Gerai sugalvojai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanaus tada! O as uztepeles mieliau valgau po pietu,prie arbatos puodelio :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nepaprastai skaniai atrodo pagal ingridientus. Bandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails