2009 m. gruodžio 17 d., ketvirtadienis

Soti lesiu sriuba

Atsitiko taip, kad uzsigulejo viena vienintele vistienos medziotoju desrele ... nejau mesi vargsele lauk! Taip gime ideja pagaliau isbandyti lesiu sriuba.

Taigi reikes :

morkos,mazos petrazoles saknies ir bulves pjaustytu mazais kubeliais

svoguno

2 skilteliu cesnako

mazo puodelio lesiu (as naudoju tuos,kurie per 30 min isverda)

1 medziotoju desreles

2 v.s. pomidoru tyres arba 2 pomidoru

1 a.s. svelnaus acto

druskos, pipiru bei sultinio


I puoda sudeti morka, bulve,petrazoles sakni, svoguna,cesnaka ir viska patroskinti saukste sviesto vis pamaisant ~ 5 min. Tada ideti lesius, 2 lauro lapelius ( as turejau svieziu petrazoliu, tai idejau dar ju 2 stiebelius), kelis paprastus bei kvapniuosius pipirus ir uzpilti viska sultiniu. Uzdengti ir virti ant mazos ugnies ~ 30 min, kol lesiai isvirs. Sudeti medziotoju desrele pjaustyta riekelemis bei pomidoru tyres 2 v.s. ( arba nuplikytus, nuluptus ir smulkintus pomidorus), supilti acta ir virti dar ~ 5 min. Isimti petrazoles stiebelius, jei truksta dapilti vandens (uzvirti butinai) ,paskaninti ir stai labai skani sriuba paruosta.

Ideja : knyga"1 Brühe, 100 Suppen".

4 komentarai:

  1. Siandien tokia valgiau, pagal Jusu recepta :) Musu seimai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai dziaugiuos, kad nenuvyle !!! as ryt ir vel virsiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. viskas būtų gal ir nieko, tik jei vat ne tas šaukštelis "1 a.s. svelnaus acto" .... koks jis švelnus bebūtų - vistiek kaip tas šaukštas deguto statinėje ...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nelabai suprantu kaip sureaguoti i si komentara :o Nu skaninas kiekvienas savo gaminius kaip jam noris. As skaninu su vyno actu. Cia labai blogai?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails