2009 m. gruodžio 25 d., penktadienis

Aguoninis pyragas


Kaip gi Kaledos be aguonu pyrago !!! Pagaliau atradau toki recepta, kuris nenuvyle ;) Labai skanus, sotus ir sodrus , zodziu mano pyragas!
14 cm kepimo formai reikes:
75 g maltu ar trintu aguonu
75 g minksto sviesto
75 g cukraus pudros
3 kiausiniu ( tynius & baltymus atskirti)
40 g maltu lazdyno riesutu (as naudojau migdolo)
2 a.s. citrinos sulciu
1 v.s. romo
formai sviesto bei dziuveseliu

Sviesta su pudra isplakti iki vientisos mases, tada is leto pilti p0 viena kiausinio trynius ir viska gerai toliau plakti. Maltas aguonas , riesutus , roma bei citrinos sultis imaisyti i sviesto mase.
Kiausinio baltymus isplakti iki standumo ir atsargiai saukstu sujungti su mase. Kepimo forma istepti sviestu bei pabarstyti dziuveseliais, pilti gauta aguonu mase ir pasovus i ikaitinta 170° orkaite kepti ~ 60 min. Atvesinti formoje, geriausiai per nakti, tada jis "pabresta". Isemus pabarstyti cukraus pudra ir skanauti :) 
Saltinins : cia

13 komentarų:

  1. visai nereikia miltų?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepa Pyragėlis, ir labai laukiu kada galėsiu paragaut :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Loreta: labai tikiuos jog patiks, gi sventems kepa :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aguonėle labai skanus pyragas. Ačiū tau už receptuka, jau ir kitokių receptų pamačiau. Džiaugiuos, kad tave radau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Loreta aciū ir malonu kad dar galiu kažka nudžiuginti atradus mane (tiksliau mano puslpį) :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aguonele, tavo pyragas atrodo labai skaniai ir viliojanciai:) planuoju isbandyti :) norejau paklausti ar galima pakeisti cukraus pudra paprastu baltu cukrumi? arba maisyti cukraus pudra su paprastu cukrumi santykiu 50%/50%?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Viktorija: o kodėl tu nori pakeisti cukraus pudrą? Aš bijau kad ją pakeitus, gali pyrago struktūra nukentėti... seniai kepus esu, tai sunku ir ką patarti. Bet išlikę atminty, kad saldumas pats tas buvo. Jei tu nenori pirkti atskirai cukraus pudros, tai gi cukrų susimalti gali ;) sėkmės išbandant!

    AtsakytiPanaikinti
  8. kepu antra karta,gaunais labai gerai,va iskepsiu tuoj ir rytoj velykom bus labai gerai,tikrai skaniu susilaukiau komplimentu,aciu ir geriu velykiu jums,

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, Jums taip pat geru svenciu ♥
      Si pyraga prisimenu taip pat kaip laaabai skanu. Dziugu, kad patiko ir Jums.

      Panaikinti
  9. Aguonele, o kaip tas aguonas susimalt ar susitrinti? Toje "Gewürzmühle'je" ar kitaip? Ar tu perki jau sumaltas? Nes as zinau tik viena sena buda, kuris manau, siam pyragui netiks, t.y. ismirkyti aguonas ir paskui mesos malimo masinele pora kartu sumalt...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš jau perku maltas aguonas. Seniau visada Alnatura parduotuvėj tik pirkdavau, o va dabar jau kiekvienoj maisto galima rasti. Pati nevargčiau, nes pirktos jos sausos yra o malantis manau taip jau nesigautų ;)

      Panaikinti
  10. Aguonele,norėčiau pabandyti iškepti šį pyragą iš dvigubų porcijų. Kiek laiko tuomet reikėtų kepti? Iš anksto dėkoju už atsakymą!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails