2015 m. vasario 5 d., ketvirtadienis

Jautienos troškinys iš greitpuodžio

Labai skanus, sodraus skonio troškinys. Reikia visko tikrai ne daug, kad šis garuotų ant stalo. Aš ėmiau:

500 g jautienos mėsytės (iš kumpio)
poros morkų
pora česnako skiltelių
pomidorų pastos
paprikos pastos
puodelio mėgiamo sultinio (pas mane veršienos )
šiek tiek porto vyno
šviežių petražolių

Mėsytę supjaustyti taip 2 cm dydžio kubeliais. Dėti į puodą. Česnaką, kaip ir morkas (šios galima sakyti visiškai suvirs), supjaustyti riekelėmis ir į puodą. Viską gerai paskaninti druska bei pipirais ir išmaišyti. Įspausti pastas ir išmaisyti. Puodą statyti ant didžiausios kaitros ir minutę vieną kitą pakepti visą turinį. Tada užpilti porto vynu ir leisti šiam truputėlį nugaruoti. Belieka supilti sultinį ir uždaryti. Virti ant aukščiausio slėgio 15 min Atidaryti iškart. Pažiūrėti kaip skoniai, paskaninti jei reikia. Kad troškinys tirštesnis būtų, aš šaukštą miltų sumaišau su šiek tiek troškinio skysčiu ir supylus į puodą gerai išmaišau viską. Belieka pasibarstyti gausiai petražolėmis ir patiekti.
Mes valgėme su bulvių&morkų koše ;) Skanaus! 

4 komentarai:

  1. Nuotraukos tavo ispudingos! Kaskart pamacius troskini pas tave taip ir norisi begt i parduotuve, pirkt greitpuodi ir isbandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi ačiū! Troškiniai dazniausiai neišvaizdūs yra, bet kadangi skanūs, tai noris kazkaip pateikti, jog kiti susigungytú ;)
      O greitpuodis yra gėris ☺️ kol neturėjau-nereikėjo, bet dabar be jo negalėčiau.

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Tai tikiuos jog pavyko ir dabar sėdit sočiais pilveliais prieš sauluté :)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails