2014 m. liepos 27 d., sekmadienis

Greitos mini picos

Lauke kelios savaitės tikra vasara. Prie puodų stovėti visiškai nėra ūpo, tad sekmadienio pietums (prisiminus kažkada matytas picas) minkiaus tešlą. Mus šios picos tikrai sužavėjo! Greitai pasigamina, padas toks traškiai storas. Favoritinės bus šiuo metu.
Iš viso kiekio man gavos 8 picukės, kurios ir šaltos labai liuks. Tešlai užsiminkyti reikia:

2 puodelių miltų
0,5 puodelio šilto vandens
1 kiaušinio
2 a.š. cukraus
druskos bei pipirų
10 g šviežių mielių
4 v.š. alyvuogių aliejaus

Orkaitę kartu su skarda įsijungti iki 250°  kai tik pradedame darytis tešlą.  Vėliau beliks tik kepimo popierių su picomis perkelti ant karštos skardos.

1 puodelį miltų berti į kombaino indą, supilti šiltą vandenį, įberti mieles, druską bei cukrų ir įmušus kiaušinį minkyti šiek tiek tešlą. Tada supilti alyvuogių aliejų ir subėrus likusį puodelį miltų užminkyti viską. Uždengti ir palikti taip 10 min pastovėti. Tada tešlą pasidalinti į 8 lygias dalis ir suformavus rutulėlius, uždengti ir dar palikti pora min pastovėti (max 10 min). Iš rutulėlių išsikočioti picukes, kurias dėti ant kepimo popieriaus, palikti 5 min pastovėti ir tada jau užsidėlioti ką noris ant viršaus. Šauti kepti.

Aš dėjau ant viršaus ką turėjau. Šiuo atveju:
tepiau aštrią ajvar pastą, uždėjau pomidorų bei kelias mocarelos riekeles, taip pat ant kiekvienos picukės po mažesnį ančiuvį padalinau. Paskaninau džiovintu raudonėliu (oreganu) ir pašoviau į orkaitę ant vidurinės lentynėlės 10-15 min. Tiesiog reikia žiūrėti. Ant iškepusių uždėjau vytinto kumpelio bei šviežio baziliko ir voila! Skanumėlis ♥
Šaltinis: čia

4 komentarai:

  1. Sveika
    niam niam kaip skaniai atrodo.
    Oregano - tai raudonėlis ;) kiek mano žinios siekia

    AtsakytiPanaikinti
  2. oooo tu jas išbandei - pasakiškai skaniai atrodo ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Zinok as jas ir siandien kepiau :) tiesiog nerealios!!!!! Aciu tau, kad pasidalinai receptu ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails