2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Sviestiniai varškės sausainiai

Labai skanūs ir be didelių sugebėjimų pagaminami! Principe beveik identiški kaip seniau mano kepti riešutiniai rageliai ar rageliai su nutella ;)
Org. recepte rašo, jog iškepė apie 80 vienetų. Nu nežinau, man gavos tik 50. Reikia:

250 g varškės (teturėjau tik tepamo varškės sūrelio, bet ir šis tiko)
200 g sviesto (ėmiau tiesiai iš šaldytuvo)
300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

cukraus (aš turėjau dar cinamono maišyto su cukrumi, tai ėmiau tai)

Varškę išsukti su sviestu. Tada suberti miltus su kepimo milteliais bei druska ir užminkyti vienalytę tešlą. Padaryti du kamuoliukus, kuriuos įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti 1 val šaltai.
Iškočioti, išspausti apskritimus. Cukrų ar bet kokį kitą cukraus mišinį pasiberti į lėkštę ir šiame iš vienos pusės apvolioti sausainėlius. Perlenkti per pusę, tą pusę dar per pusę ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašauti į 190° orkaitę  +/- 20 min. Skanaus! 
Šaltinis: čia

14 komentarų:

  1. Labai apetitnai atrodo. Nuotraukos puikios!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Turiu kaip tik varškės, kurios panašu nesunaudosiu..tai labai puikiai man susinaudos tokiem sausainiukam..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš šitiems sausainiams jau du metai kaip ruošiuosi. prieš pusmetį į sąrašo viršų pakėliau, praėjusią savaitę pasakiau, kad savaitgalį tai jau tikrai kepsiu. Bet vis dar... tavieji atrodo tirkai įkvepiančiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jau ♥ geručiai :)) tešla labai faina, minkšta. apsimetu tik kad nežinau, kiek ten sviesto...
    sužibėsiu vėl darbe, kaip ir su mini keksiukais :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sausainukai jau ant mano stalo- puikus puikus tikrai labai skanus.Tik kita karta darysiu dviguba porcija,mano seimynai mazoka pasirode :).Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  6. Siandien visi draugiskai su vyru ir dukra pasidarbavom,rezultatas puikus,kaip saulegrazos valgosi,greit lekte tusteja :) Mum gavosi 74 sausainukai :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. o sakykite jei vietoj sviesto dėčiau kepimui skirta margariną? manau nieko tokio?

    AtsakytiPanaikinti
  8. pabandžiau išsikepti.. man jei gavosi rūgštoki ir niekaip ant apskritimų nelipo cukrus su cinamonu.. barstyti rankom teko, na nieko tokio, bet cukraus truko..

    AtsakytiPanaikinti
  9. Mamos firminiai. Atodo kaip nuzenge is vaikystes prisiminimu skrynios. Tik darydavo ji "is akies" :) Aciu uz recepta, bandysiu nustebinti mamyciuka.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Superiniail!!! Neatsivalgomi :-) mmmm niaaam

    AtsakytiPanaikinti
  11. Išsiknisau internete šį receptą, pabandžiau ir... kažkokia nesąmonė išėjo, cukrus išbėgo per visas puses, sausainiai tiesiog persigėrę riebalais, o tešla arba viduje neiškepa, arba išorėj ruduoja. Apie formą tai tyliu išvis, kleckai kažkokie :D nu nebus iš manęs kepėjos, turėjau susiprast :))

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kepiau ir as sian siuos sausainius.. Turiu pasakyti, kad tikėjausi geriau.. Varskes galima sakyti nesijaucia, tik tie 200 g sviesto.. Norint kartoti reiktu kazka keisti, gal varskes deti daugiau..

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails