2014 m. kovo 23 d., sekmadienis

Mieliniai belgiški vafliai

Nuo pirmų vaflių recepto nuotraukų užmatymo, negalėjau šių niekaip pamiršti. Dar pas Aliną tas šokolado kiekis darė savo ♥ Bet mes juos valgėme pusryčiams, tad puikiai tiko ir klevų sirupas. Vafliai gavos traškūs, man noris labiau minkštesnių, bet skanūs. Pats tešlos principas tai liuks. Kaip laiko yra, dieną prieš belekada susimaišai o ryte belieka tik išsikepti! Iš nurodyto kiekio gavos 13 vienetų ;)

430 ml pieno
115 g sviesto
300 g miltų
3-4 v.š. cukraus
10 g šviežių mielių
šiek tiek druskos
2 didelių kiaušinių

Sviestą kartu su pienu kaitinti tol, kol sviestas ištirps. Tada leisti šiek tiek praaušti, nes jei bus per karštas, tai mieles pražudys.
Į didesnį dubenį suberti miltus, cukrų, mieles bei druską. Į šią masę supilti pieno & mielių mišinį ir išsukti viską. Kiaušinius pasiplakti šiek tiek ir sujungti su tešla. Ji bus kiek skystoka, bet viskas ok. Svarbu nebūtų jokių gumulėlių. Belieka statyti šaldytuvan. Galima net iki 24 val. Aš kepiau po 10. Beliko tik ištrauktą iš šaldytuvo šaukštu permaišyti ir kepti. Skanaus!

8 komentarai:

  1. Grazuoliai taviskiai <3
    Man gavosi traskus is isores ir minksti viduje... gal cia nuo keptuves priklauso? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. As irgi kepiau jau situos. Tie, kuriuos ilgiau pakepiau, traskesni gavos ir sausesni. Tai kam patinka dregni, svarbu neperkepti :) i gala kepimo gavosi super :) dar kartosim butinai, man labai patiko, kad ryte nereikia teslos maisyti ir kildinti - vaikas mano blyninis ir prabunda baisiai alkanas, tai sie blynai tikras issigelbejimas visiems :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi kaip Asta tau dekui uz tokia informacija! As pirma karta ta vagline naudojaus, tad ir rezultate net matos jog neidealus ;)

      Panaikinti
  3. nu va kokie gražūs. bet tu tai visą techniką turi įmanomą, ir tokiems vafliams kept ir :)) super

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jolita, nea neturiu tokios vaflines :) bet zinau kas turi ir kai prireikia, nubegu aukstu zemiau ir parsinesu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hi, itѕ nice рοst on the topіc of meԁia prіnt,
    we аll be aware οf mеԁіa іѕ а fantastіс sourсe
    оf informatiοn.

    Alѕo visit my hοmеpage - 강남오피
    (jk)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails