2013 m. gruodžio 14 d., šeštadienis

Anties šlaunelės troškintos ant raugintų kopūstų

Dar vienas labai skanus antinienos ruošimo būdas. 
Nieko sunkaus paruošime, o rezultatas liuks. Gavau daug pagyrų ♥
Aš ėmiau (šįkart iškart 4 šlauneles, bet manau jog antį dalimis taip pat galima be problemų ruošti):

anties šlaunelių
500 g raugintų kopūstų
2 svogūnų
česnako skiltelės
šviežio čiobrelio
250-300ml antinienos sultinio

Pirma nusipjaustyti šiekt tiek taukų, šiuose apkepsim šlauneles. 
Anties mėsytę įtrinti druska, pipirais, kmynais bei garstyčiomis ir palikti kažkiek pasimarinuoti.
Ketaus puode anties taukuose apkepti šlauneles kelias min ir išsiimti į šoną. Puode paskleisti raugintus agurkus, įdėti ketvirčiais pjaustytus svogūnus ir riekelėmis pjaustytą česnaką. Sudėti čiobrelio šakelių, šlauneles ir vėl šiek tiek čiobrelio, užpilti sultiniu iki kol kopūstus apsems, uždengti ir pašauti į 150° orkaitę 2 val. Paskutines 15 min  kepiau po griliaus funkcija. 
Valgėme su virtomis bulvikėmis ir sėmenų aliejumi dar paskaninau kopūstus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails